reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
Ja w ciąży przytyłam 17 kg.Co do rozmiaru to też nosiłam rzeczy w rozmiarze XS ale w ciąży już M. Teraz zostało mi 7kg do zrzucenia żeby wrócić do wagi sprzed ciąży

nie przytyłaś bardzo widziałam już "gorsze przypadki". Ja mam całe życie małe B jak dostałam mleko to miałam D ale niestety po 2 dobach zrobiło się C.

nie przytyłaś bardzo widziałam już "gorsze przypadki". Ja mam całe życie małe B jak dostałam mleko to miałam D ale niestety po 2 dobach zrobiło się C.

co znaczy gorsze przypadki?? :-D:-D:-D:-D
mozesz jakims zapodac??:-)
hehe, nie boje sie, no moze troszke, czy uda mi sie wrocic do moich 47 kg sprzed ciazy.....

cale zycie umieralam z powodu ABC ( Absolutnego Braku Cyckow )... a teraz?? jest bosko :-D:-D

prawda...rosnące piersi to jest jeden z niewielu plusów ciąży :-D:-);-)
ja jestem w 21 tygodniu i póki co mam tylko albo aż ..4 kg więcej. ale to co waga pokazuje nie jest jakoś adekwatne do tego jaka wielka się czuje.....
starych spodni wole nawet nie dotykac bo jeszcze się popłacze...
ale coś za coś...
trzeba myślec optymistycznie - po ciąży będe się martwiła ;-)

dib, powiedz, że to C później zostało :-) ja też nosiłam B, teraz mogłam w koncu kupić dumnie C :-D

a co do wagi, to czuję się jak słoń, jestem juz 8 kilo na plusie :szok: moje chodzenie powoli przypomina człapanie kaczki :-D

ja w pierwszej ciąży przytyłam 16 kg....a w drugiej niecałe 7 wsumie....ale nie byłąm przy drugiej ciązy szczupła ...wiec to dobrze ze tak mało:-)pomimo tego ze nasłuchałąm sie ze zamało przytyłam dziecko urodziło sie z 10 punktami i waga 3750:-)

Z piersiami różnie bywa moja siostrze po karmieniu piersi wróciły do stany z przed ciąży a mi jak się powiększyły (w pierwszej ciąży)z B do E tak już zostały a teraz jestem w 6 tygodniu i boję się co będzie jak mi znowu urosną.:szok::szok::szok:

Z piersiami różnie bywa moja siostrze po karmieniu piersi wróciły do stany z przed ciąży a mi jak się powiększyły (w pierwszej ciąży)z B do E tak już zostały a teraz jestem w 6 tygodniu i boję się co będzie jak mi znowu urosną.:szok::szok::szok:
Może nie będzie tak źle:-D ja z C skoczyłam do E i wcale mnie to nie cieszy bo jest mi ciężko..

reklama
dib, powiedz, że to C później zostało :-) ja też nosiłam B, teraz mogłam w koncu kupić dumnie C :-D

a co do wagi, to czuję się jak słoń, jestem juz 8 kilo na plusie :szok: moje chodzenie powoli przypomina człapanie kaczki :-D

Moja mała nie chciała pić z jednej piersi dlatego jedną mam tak jak przed ciąży (a czasem wydaje mi sie że mniejszą:-()a drugą mam coś między dużym B a małym C. Wydaje mi sie że ta w której nie mam mleka zmiejszyła sie, przed ciążą miałam B a teraz takie to małe B...chociaż moze przy tej jednej większej mi sie wydaje taka malutka...A co do powiększania sie piersi to wolałabym żeby cały czas były takie jak wcześniej...może ciut większe bo rozstępy mi sie zrobiły takie małe. i mimo że cały czas smarowałam kremami i dbałam o to to w dniu dapływu mleka w godzine urosły mi o prawie 2 numery to co sie dziwić

Ostatnia edycja:
Do góry