reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

chcialabym spytac ile normalnie moje kochane ciezaroweczki przybywacie na wadze :)....
bo nie wiem czy to normalne bym mogla juz teraz zaczac tyc...
ja to widze i moj narzeczony....
moje piersi to juz o rozmiar spory poszly w gore...
a tylek to juz nie miesci sie w rozmiar 25...
A TO DOPIERO POCZATEK... WIEC ZACZYNAM SIE MARTWIC O TO CO BEDZIE POZNIEJ...

WSZAKZE MOJEMU CHLOPAKOWI SIE PODOBA...

Pozdrawiam :)

reklama
witam,
szczerze to mam podobne mysli do Twoich.Jestem w 6 tyg ciazy a juz czuje sie wieksza.Nie wiem czy to moja podswiadomosc tak działa bo waga niby pokazuje 1 kg wiecej

Dziewczyny ja w pierwszym miesiącu ciąży przybrałam 5kg i byłam tak samo przerażona jak wy potem była przerwa i znowu parę kilo do przodu,tak więc tyłam falami.Do końca ciąży przybrałam 20kg z czego 10 zeszło zaraz po urodzeniu.

1,5 tygodnia temu zrobiłam test ciążowy i miałam dwie piękne kreski ale ciąża jeszcze nie potwierdzona przez lekarza a ja już czuję się grubsza,więc to chyba normalne.

Ostatnia edycja:
Witam przyszle mamusie...
Ja w 9 tygodniu ciazy mialam 3 kg wiecej niz przed, i jak piszecie, dopiero poczatek... Ogolnie przytylam ponad 30kg, ale moje zachcianki mi w tym nie pomagaly... Teraz 6 m-cy pozniej w dalszym ciagu zostalo mi kilka kilogramow do zrzucenia... Niestety nie da sie byc w ciazy i nie przytyc ;-);-);-) Wszystko zalezy od tego ile... Zdrowe odzywianie jest bardzo wazne... Ale nie odmawiajcie sobie wszystkiego ;-);-);-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja do 12tyg przytyłam 1.5kg, ale potem było coraz lepiej.tak dbałam o to aby dzidzia rosła że na koniec ciąży pykło na wadze 25kg!!!!po porodzie zeszło 15kg.8kg zrzuciłam dietą i aerobikiem!i jeszcze tak jakby 2do zrzucenia ale bym chciała więcej.może 5kg jeszcze się uda!brzuszek ma super konsystencje galaretki w dalszym ciągu po mimo ćwiczeń.w ciąży ciężko mi było stanik znaleźć!także się nie martwcie:)))

na początku rozną piersi więc to dlatego czujecie sie większe...a potem zrobią się jeszcze wieksze:-D Ja po porodzie jak dostałam nawału mleka to wygladałam jak Pamela ale po 2 dobach wszystko wróciło do ciut większego niż normalnie. około 12 - 15 kilio to norma na ciąże. ale to też zależy od wagi wyjściowej czyli przed ciążą

:szok::szok::szok::szok::szok:

nie no... teraz to chyba przedzawal mialam .....
serio??
to bede musiala chyba ciuchy po babci nosic :-D:-D:-D:-D!! Bo nawet moja mama ma s!!

hehe a to z mega piersiami to sama przyjemnosc bo z A75 zrobilo mi sie juz B75... a moja mama miala duze D :-D:-D:-D!!!

reklama
Ja nosilam 75C przed ciaza (to c bylo male ;-)) A pod koniec ciazy mialam 80DD, jak mleko pojawilo sie w piersiach, skoczylo do E... O obwodzie brzucha w 9tym m-cu nie wspomne... Wklejam zdjecie z 33 tygodnia ciazy ;-):-D:-D
Ale nie wszyscy tyja tak bardzo...

Do góry