Ja sie smieje ale tez malo przytylam okolo 5 kg a jestem w 21 tygodniu ciazy mam mala nadzieje ze zbytnio juz nie przytyje bo ciezko bedzie mi zrzucic brzuszek a tez nie chcialabym byc nazywana przez przyszlego meza wielorybkiem lub czyms w podobnym kontekscie
reklama
karolinka577
mama Oliverka
moj pieszczotliwie nazywa mnie hipopotamkiem lub sloniatkiemJa sie smieje ale tez malo przytylam okolo 5 kg a jestem w 21 tygodniu ciazy mam mala nadzieje ze zbytnio juz nie przytyje bo ciezko bedzie mi zrzucic brzuszek a tez nie chcialabym byc nazywana przez przyszlego meza wielorybkiem lub czyms w podobnym kontekscie
Alex91
wrześniowa mama 2009
U mnie 17 tydzień a na wadze na razie 1kg do przodu. "Wszystko" poszło w brzuszek. Chudzina jestem i znajomi się śmieją że ta ciąża to chyba na plecach. ;-)
Cześć dziewczyny!
Dziękuje Wam za wypełnienie ankiety na temat „Sposobu odżywiania kobiet w ciąży”. Jestem Wam bardzo wdzięczna za to. Jeśli któraś z Was nie wypełniała jej jeszcze i ma ochotę to uczynić podaje link:
Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl
Z góry dziękuje Wam i good luck w czasie porodu- będzie dobrze, trzymam kciuki!!! Pozdr.
Ania
Dziękuje Wam za wypełnienie ankiety na temat „Sposobu odżywiania kobiet w ciąży”. Jestem Wam bardzo wdzięczna za to. Jeśli któraś z Was nie wypełniała jej jeszcze i ma ochotę to uczynić podaje link:
Sposób żywienia kobiet w ciąży - www.ankietka.pl
Z góry dziękuje Wam i good luck w czasie porodu- będzie dobrze, trzymam kciuki!!! Pozdr.
Ania
Witam Obecnie jestem w 6 miesiącu ciąży i z tego co się orientuje powinnam przybrać na wadze jakieś 7kg minimum... a jak do tej pory moja waga jest zbliżona (o kg mniejsza) do tej jaką miałam w grudniu na pierwszej wizycie u doktora. Nie należę do drobnych (przy wzroście 166cm ważyłam zazwyczaj około 75kg) Więc może to normalne??? Jakieś 2 miesiące temu moja waga była o parę kg mniejsza niż na początku ciąży mimo że nie miałam mdłości ani wymiotów. Nie odchudzam się i jem to samo co wcześniej. Nadal pracuje fizycznie i może to jest tego przyczyną jak sądzicie??? Mimo tego że dobrze się czuje martwi mnie to...
Proszę o porady...
Proszę o porady...
Ostatnia edycja:
samara
Zaangażowana w BB
Moim zdaniem jeśli dzidzia się rozwija prawidłowo to nie masz absolutnie powodów do zmartwień. Słyszałam wiele historii o kobietach które w ogóle nie przytyły w ciąży. Zazwyczaj były to kobiety przy kości. porostu dziecko korzysta z zapasów mamusi.
Ja pierwsza ciąże zaczynałam z waga 49kg i przytyłam 20kg. druga zaczęłam ważąc 69 i do tej pory przytyłam 7 kg a na początku również traciłam kilogramy mimo, ze w ogóle nie wymiotowałam i jadłam normalnie. A wzrost tez mam 166.
Ja pierwsza ciąże zaczynałam z waga 49kg i przytyłam 20kg. druga zaczęłam ważąc 69 i do tej pory przytyłam 7 kg a na początku również traciłam kilogramy mimo, ze w ogóle nie wymiotowałam i jadłam normalnie. A wzrost tez mam 166.
ja jestem w 38tc i przytylam 7kg przez cala ciaze, od ok 2tyg nie przybieram juz na wadze co ponoc pod koniec ciazy nie jest niczym nadzwyczajnym, a w ciagu pierwszych 3 mies schudlam ok 2kg chociaz nie wymiotowalam, ale dopoki dzidzia rosnie i wazy odpowiednio nie ma powodow do zmartwien
Oj dziękuje. Ulżyło mi jak napisałyście o swoich małych przyrostach wagi. Zawsze myślałam że w ciąży nazbieram dużooo dodatkowych kilogramów dlatego właśnie się zastanawiałam czy to normalne. Na ostatnim USG wszystko było w porządku więc myślę że nadal jest OK. Za tydzień idę na USG do szpitala to się upewnię Ostatnio Mała się tak wierciła ze pani doktor nie dała rady zrobić wszystkich pomiarów więc stąd ten 2 termin
Jeszcze raz dziękuje
Jeszcze raz dziękuje
Witam Zaczynam 20 tydzień ciąży, a na wadze już 5 na plus. Nie tyję równomiernie, czasami przez tydzień jest to 0.2 kg, a czasami aż kilogram. Nie wiem czy to normalne, za dwa tygodnie idę do lekarza to spytam, bo troszkę mnie to martwi :-(
reklama
Ja przed ciaza wazylam 52kg przy wzroscie 158cm.
Pod koniec ciazy wazylam 75kg!!
Dluuugo nie moglam zrzucic. Dopiero jak moj syn mial 1,5 roku i moj M wyjechal do UK ja postanowilam sie wziasc za siebie. Udalo mi sie schudnac do 54kg.
W tej chwili jestem juz 4,5 roku po porodzi duzo cwicze i jestem w najlepszej formie fizycznej swojego zycia!
Obecna waga 47kg :-)
Pod koniec ciazy wazylam 75kg!!
Dluuugo nie moglam zrzucic. Dopiero jak moj syn mial 1,5 roku i moj M wyjechal do UK ja postanowilam sie wziasc za siebie. Udalo mi sie schudnac do 54kg.
W tej chwili jestem juz 4,5 roku po porodzi duzo cwicze i jestem w najlepszej formie fizycznej swojego zycia!
Obecna waga 47kg :-)
Podziel się: