reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

zobaczysz bedzie dobrze :-)
ja na Twoim etapie ciazy, tez panikowalam. Zaczelam przybierac w zasadzie od 8 tyg i myslalam ze w takim tempie tycia to na koncowce bede miala z 30 kg :-) a tu jak na razie 10kg co miesiac staly przyrost i mysle ze na 15 uda mi sie zamknac, no wytrzymam nawet te 17 :-) choc watpie bym az tyle nadrobila :-) teraz to juz mi tak nie zalezy na tej wadzie, tzn nie martwie sie nia tak jak wczesniej, im dalej bedziesz w ciazy, tym mniej takie rzeczy beda Cie martwily :-) zobaczysz :-)
z karty ciazowej wynika ze w 16 tyg bylo u mnie 4-4,5 kg na + :-) szacuje bo wazona bylam w 18 :-)

reklama
U mnie 27 tc lub 29 ( wg usg ) i mam już ok 3kg na plusie !!!! Czuje sie jak wieloryb ...
Ważę 67g !!! Teraz wiem jak czują się osoby otyłe ... to jest straszne uczucie. Mam nadzieje że po ciąży uda mi sie odzyskać upragnione 50 - 55 kg ! :tak:;-)
to masz 3 czy 13 kg, bo coś mi się rachunki nie zgadzają :-p
ja od 15 do 23 tygodnia przytyłam 3 kg, z czego jestem nader rada, bo nimfą raczej nie jestem. Kolejne ważenie 21 maja i trochę się lękam, bo mnie nieco wysadziło ostatnio

Ja w sumie od poczatku 10 kilo chyba juz bedzie( dwa tygodnie bylo 9,5 a teraz sie poszerzam w zacnym tempie), ale u mnie jak zwykle wszystko musialo sie odbyc na odwrot, bo ja 7 kilo przytylam w ciagu pierwszego miesiaca!!!!!!A od 4 miesiecy srednio pol kilo na miesiac, czyli niby nie tak tragicznie, ale watpie zeby ta tendencja sie zachowala. Apetyt mam zupelnie taki sam jak przed ciaza, i ani sie nie ograniczam w czyms ani tez nie rozpieszczam.

Ja w 26 tygdniu ciazy miałam 6 kg na plusie a przez kolejne 14 tygodni przybyło mi 16 kilo :szok::szok::szok: ale przez te 14 tygodni leżałam placuszkiem, bo miałam problemy z szyjką. W wiekszosci była to woda zatrzymana w organiźmie byłam okropnie opuchnięta, ja to się czułam jak wieloryb z moimi 82 kg!!! Na szczęście w pół roku po pordodzie zniknęły moje nadmiarowe 22 kg, które przybrałam w ciaży. Wszystko da się zrzucić, nie ma co się wagą zamartwiać, zdowie dzieci i Wasze jest najważniejsze!

Nika, to lekki hard core miałaś. Ale że Ci się udało tak szybko schudnąć, to podziwiam :)
Na razie przybyło mi 2 kg, hmm...

ja od poczatku ciązy przytylam 15 kg...:/ waze juz 75 kg!!! jak słonica:/ a jeszcze miesiąc...
ale pocieszam sie tym, ze przy malenstwie szybko zrzuce te kg i wroce szybko do starych ciuszkow:)

Mam prośbę do wszystkich kobiet….; -). Pomożcie mi w pisaniu pracy licencjackiej.

Jestem studentka 3 roku zdrowia publicznego i mam do przeprowadzenia ankietę sprawdzająca świadomość kobiet na temat odpowiedniego przygotowania organizmu do prawidłowego rozwoju płodu.

Badam dwie grupy kobiet. Kobiety będące w ciąży z pierwszym dzieckiem i kobiety w grugiej i kolejnej ciąży.

Bardzo proszę o pomoc.

Odezwij sie na mój adres e-meilowy natkawalczak@wp.pl i przesle ankietę do wypełnienia-potrzebna mi każda ilość ankiet… a wręcz jak najwięcej się da dlatego jak możesz to prześlij tą ankietę do swoich koleżanek. Na wypełnione ankiety czekam do 25 maja gdyz po tym terminie na podstawie tych ankiet pisze dalej prace licencjacka.

Bardzo mi pomożecie, gdy wypełnicie tą ankietę.

Pozdrawiam i czekam na informacje zwrotną.

hej, ja obecnie ważę 63 kg i od początku ciąży przytyłam 12 kg:tak: jakoś mi dziwnie z tą wagą bo w życiu tyle nie ważyłam:-D ogólnie to nie narzekam na te kilogramy bo jeszcze niedawno martwiłam się, że mało tyję:-p mimo że lekarz mówił,że wszystko jest w normie:tak: teraz tylko chciałabym żeby trochę tej wagi przeszło na Dzidzię bo mam nieduży brzuszek i do znudzenia wysłu****ę, że będę miała drobne dziecko:baffled: zostało jeszcze trochę czasu do spotkania twarzą w twarz z moim Skarbem, więc mam nadzieję, że do tego czasu nabierze odpowiednich gabarytów:-)

Ojejku ...dziewczyny ciesze sie ze nie jestem sama. Jestem w 27 tygodniu i przytylam okolo 10 kg , jest mi niezmiernie ciezko , bo przed ciaza chudzinka nie bylam.Najgorzej jest mi przy przewracaniu sie na bok w nocy...koszmar...

reklama
hej!jestem w 36tc ja jak narazie waze 63kg jejku!!! jak dlamnie to duzo bo przed ciaza wazylam od 49kg do 52kg (raz tylam raz chudlam) tak mi zostalo po ciazy mam 4letniego synka. no ale jak sobie przypomne ze w poperzedniej ciazy przytylam ponad 30kg!!!!!!!!!!!! to mi jakos lepiej heh(schudlam wszystko w ciagu 2 miesiecy,a niekarmilam piersia)
Boje sie tylko ze teraz ciezko bedzie mi zrzucic te kilogramy.......
Moze ktoras z was bedzie mama poraz drugi,i wypowie sie na ten temat??? bylabym wdzieczna
pozdrawiam !!!

Do góry