reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
Witajcie!!! obecie jestem w 20 tygodniu ciazy do 16 tygodnia moja waga byla nizsza o 8 kilo niz przed ciaza!!!! ale jestem dumna z siebie wec sie chwale:-):-):-):-) ze udalo mi sie przytyc kilogram czyli juz tylko -7 mam! lekarz sie smial ze jak tak dalej pujdzie to w dniu poprdu bede miec wage z przed ciazy

no ja na razie przytyłam 2 kg a mam 20 tc, duzo czy mao?
Z Jaskiem pzrytyłam 13 kg, zrzucilam przy karmirniu a potem nadrobilam znowu, eeeeh, szkoda gadać

mi się n.arazie przytyło ok. 6 kg (wyjściowa waga 46 kg) ale pozostało mi jeszcze 2,5 mca do porodu.wiecej jak 10 bym nie chciała bo przy moim wzroście pewnie bym sie toczyła jakby to było np.15-20 kg jak tu nie które dziewczyny przytyły (współczuje sersecznie).A w pierwszej ciąży tylko 7 kg.po wyjsciu ze szpitala pozostało mi 2 + a potem jeszcze przez 2 mce spadałam o 5 kg karmiac ,wygladałam wtedy tragicznie ale moja normalana waga -46 i tak bede chciala wygladac spowrotem po drugiej.przy tej wadze czuje sie najlepiej .No ale jeszcze troche............

mi się n.arazie przytyło ok. 6 kg (wyjściowa waga 46 kg) ale pozostało mi jeszcze 2,5 mca do porodu.wiecej jak 10 bym nie chciała bo przy moim wzroście pewnie bym sie toczyła jakby to było np.15-20 kg jak tu nie które dziewczyny przytyły (współczuje sersecznie).A w pierwszej ciąży tylko 7 kg.po wyjsciu ze szpitala pozostało mi 2 + a potem jeszcze przez 2 mce spadałam o 5 kg karmiac ,wygladałam wtedy tragicznie ale moja normalana waga -46 i tak bede chciala wygladac spowrotem po drugiej.przy tej wadze czuje sie najlepiej .No ale jeszcze troche............

46 to strasznie malo ważysz a ile masz wzrostu??

Ja jestem w 35 tygodniu i jak na razie przytyłam 10 kg i to głównie zasługa brzuszka, który w ostatnim miesiącu sporo urósł :blink:

reklama
witam :-)
Moja córeńka ma już 7 lat i właśnie staramy sie o druga dzidziunię .. ale do rzeczy... w pierwszej ciąży przytyłam 28 kg! miałam 20 lat .....a po ciąży wziełam się za odchudzanie i tak schudłam do 49 kg, pomogło mi w tym karmienie piersią :-) ale mówię wam.. w dniu porodu (a dzień wcześniej już byłam ze skurczami w szpitalu) ustałam na wadze a tu normalnie :82 kg!

Do góry