reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Witam was :-)
Ciekawy temat heh no coz ja przytyłam 20 kg. cieżko mi wrocic do dawnej wagi. Damianek ma juz prawie 10 miesiecy a mi sie wydaje ze caly czas jestem tak samo gruba. Pewnie troszka schudłam ale nie odczuwam tego :-( Jakie macie sposoby? Dieta, ćwiczenia?

reklama
Iza nie wiem jak, po prostu! już w szpitalu mi mówili wszyscy że nie wyglądam w ogóle jak bym dziecko urodziła (a miałam naprawdę duży brzuchol!!), zresztą Martyna ważyła 4,5kg, więc tyle mi samo dziecko zabrało, a potem... opieka nad Maluszkiem, brak czasu na cokolwiek, sesja egzaminacyjna na studiach, stres, ciągle coś biegam załatwiam gdy Mała śpi... i jakoś poszło :) ale jeszcze muszę ok.6kg schudnać-wtedy będę napawdę szczęśliwa! mam nadzieję że zdążę przed wakacjami!!

no to swietnie sobie poradzilas ! i te 6 kg to zgubisz pewnie do wiosny jak tak dalej pojdzie :-) gratuluje !!
ja juz mam 14kg na plusie i jeszcze z 4 tyg przed soba wiec powoli zaczynam sie nastawiac i dowiadywac jak wrocic do formy, latwo nie bedzie, ale dam rade.

A ja dumnie melduję, że przez ostatni miesiac przytyłam tylko 1 kg. Zostały mi jeszcze dwa miesiace ciązy, jak dobrze pojdzie to przybiorę nie wiecej niz 3 kg, wtedy łacznie przybrałabym 14 kg, a to jestem w stanie ścierpiec ;)

Zobaczymy :)

Mam nadzieje, że okres karmienia i biegania przy dziecku przyspieszy powrót do formy :) A jak nie.. bede musiała wziac się za siebie.

Mój mąz dzis zmierzył mnie z góry na dół i z aprobatą rzekł: 'kochanie, ale masz zderzaki!':laugh2: "No i ci się uda jakos tak rozeszły"..:baffled: "moja brzuchatka kochana":sorry2:

ja przytyłam w ciązy 24 kg, a schudłam juz 25 kg, z czego 20 kg przez 2 pierwsze miesiace....
nie ćwiczyłam; wszystko zawdzieczam mojemu cudownemu synkowi, którego non stop musialam bujac na rekach bo miał straszne kolki.....

a marzy mi sie schudnąc jeszcz 5 kg i wtedy bede niezła laska.... tylko ze juz tak waga nie spada, a odchudzac sie nie moge bo karmie....

A ja jestem w 22 tyg i sie nie wazylam i nie planuje.Po co mam sobie humor psuc.Zwaze sie po porodzie i zaczne cos dzialac w tym temacie :-)

A ja jestem w 22 tyg i sie nie wazylam i nie planuje.Po co mam sobie humor psuc.Zwaze sie po porodzie i zaczne cos dzialac w tym temacie :-)

Natunia.. ja tez pocztakowo tak to traktowałam, ale ginka waży mnie obowiązkowo na każdej wizycie. Na dodatek kazde mi wchodzic na wage w ciuchach i zwykle jest to godzina 19-20, a wiec po całym dniu, gdy mam obrzęki. Po czym stwierdza-"oj martusia, cos tyjemy, pilnuj się' Ja w żalu, że przeciez rano waze 2-3 kg mniej, a ona- oo.. juz wpisalam, trudno.:eek:

dziewczyny nie przejmujcie się wagą, ja też założyłam sobie że przytyję w ciąży 12kg, a miałam 17kg na + i mimo to już dużo udało mi się zrzucić... odejmijcie sobie wagę dziecka (ok.3,5kg), łożysko 0,7kg, wody płodowe też prawie 1kg i juz jest ponad 5kg z powrotem mniej pierwszego dnia!
a opiekując sie Maluszkiem i karmiąc piersią NAPRAWDĘ sporo daje, ja chodzę ciągle głodna i co gorsze wciągam co chwile kanapkę zamiast jakiś owoc czy normalny obiad i mimo to ciągle chudnę!!

reklama
Natunia.. ja tez pocztakowo tak to traktowałam, ale ginka waży mnie obowiązkowo na każdej wizycie. Na dodatek kazde mi wchodzic na wage w ciuchach i zwykle jest to godzina 19-20, a wiec po całym dniu, gdy mam obrzęki. Po czym stwierdza-"oj martusia, cos tyjemy, pilnuj się' Ja w żalu, że przeciez rano waze 2-3 kg mniej, a ona- oo.. juz wpisalam, trudno.:eek:

w anglii nie ma obowiazku wazenia ciezarnych :-D i dobrze.
a ja nawet ja bede widziec ze duzo tyje to znajac siebie i tak sie nie powstrzymam od jedzenia wiec na co mi to :confused:

Do góry