reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Ja przed ciążą wazylam 60kg.
W ciąży przybyło mi 17kg.
W 3 dni po porodzie naturalnym 7 kg w dół.
W miesiac po porodzie waze 65 kg, wiec tylko 5 kg wiecej:)

Nie ma sie co zalamywac:) Teraz spacerki i "latanie" wokol maluszka i sie zgubi!!

reklama
Kochan Z Tą Waga Jest Róznie , Chociaz Ja W Ciąży I Pierwszej I Drugiej Tak Samo Przechodzilam!! Przed Wazylam Okolo 66 Kg Ale Podczas Pierwszych Trezch M Chudlam I Spadala Moja Waga Do Około 58 Kg A Potem Podzczas Całej Ciąży Przybieralam Do Wagi 64 -66!!! Dzieci Sa Zrowe , Ale Gorzej Z Moja Waga Teraz:-)

Ja przed ciaza wazylam 65/67kg przy wzroscie 1.75m tak mi sie wachalo juz od trzech lat, teraz waze 75kg ale ostatnio stwierdzilam (patrzac w lustro ze schudlam) jak ma razie przestalam przybierac na wadze, czy to normalne??

Ja przed ciaza wazylam 65/67kg przy wzroscie 1.75m tak mi sie wachalo juz od trzech lat, teraz waze 75kg ale ostatnio stwierdzilam (patrzac w lustro ze schudlam) jak ma razie przestalam przybierac na wadze, czy to normalne??

MYSLĘ ŻE NIC ZŁEGO SIE NIE DZIEJE , JA PRZEZ PIERWSZE 3 M STRASZNIE SCHUDŁAM JAK PISAŁAM WYŻEJ , A PRZYBIERAC ZACZĘŁAM PXNO I MAŁO I TEZ ISE MARTWILAM , ALE OKAZAŁO SIE ŻE NIE POTREZBNIE , WIĘC JAK LEKARZ MÓWI ŻE JEST OK I NIC ZŁEGO SIE NIE DZIEJE TO JEST OK, NAJWAZNIEJSZE ZE DZIECKO ROSNIE:-) POZDRAWIAM

Witaj, ja również przed ciążą miałam taka wage i taki sam wzrost mam. Jak jeszcze nie wiedziałm że jestem w ciąży czułam że strasznie przytyłam, ale na jesien co roku mi się to zdażało, więc nic nie podejrzewałam, jak załozyła mi w 2 miesiącu kartę ciążowa to wipsała wagę 71 kg, przestałam tak strasznie przybierać na wadze, wychodzi tak 1 kg na miesiąc, nie mam niesamowicie jakich napadów głodu i zachcianek, co mnie też martwiło, bo przeciez kobiety w ciązy tak maja :) a ja zawsze byłam taki łasuch, a lekarz stwierdził że przybieram idealnie więc nie masz co się martwic :) pozdrawiam

Ja od jakichs 2 tyg prawie wcale nie mam apetytu i jem cokolwiek zeby maluch sie chociaz najadl bo ja mogla bym nie jesc wcale.... brzusio mam coraz wieksze wiec mysle ze dzidzia zdrowo rosnie:tak::tak::tak:

reklama
Hej dziewczyny ja staram sie patrzec pszez ruzowe okulary co sie dzieje z moim ciałem w czasie ciazy to sie dzieje , bede sie martwic po niej jak juz urodze a ze sie tyje w czasie ciazy to pszeciesz całkiem normalna zecz fakt ze czasami kolerzanka ci powie ale masz to i tamto a ile pszytyłas tym sie nie pszejmujmy bo to wszystko dla naszych maluszków w brzuszkach na kturych czekamy niecierpliwie :-)

Do góry