reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

reklama
W ciąży przytyłam 12,5 kg- 4 miesiące po porodzie ważę kilogram więcej niż przed ciążą. Piersi mam big od mleczka rzecz jasna więc w sumie pewnie nie muszę już nic zrzucać. Karmiąc mam wilczy apetyt i obżeram sie ciągle, nawet w nocy muszę jeść, bo mam niepohamowane ssanie w żołądku jak wstaję karmić dziecko. Pozdrawiam.

Ja przed ciaza wazylam 62kg pod koniec mialam juz 80kg czyli przytylam sporo.Wszyscy sie smiali ze najpierw szedl moj brzuch potem ja:-D A teraz waze 58 kg i nawet sie nie odchudzalam wiec jestem szczesliwa:-);-)

Obecnie jestem w 29 tygodniu, to jest ok.6.5 miesiąca.Poki co przybyło mi ok.8kg,ale...
Nie miałam zachcianek, jedno małe prince polo zaspokajalo moje zapotrzebowanie na słodycze na parę dni.Mimo miłości do jedzenia i dużych porcji niewiele mi sie mieściło w żołądku, mimo szczerych chęci!!!!:tak:Naprawdeę szczerych!!!!!!!:happy2:
Ale podobno to sie może zmienic, bo od wczoraj pochlonęłam juz 2 paki delicji i jest ok.Dlatego pytanie:Czy zauważyłyście moze jakieś przełomy w ciąży?Mowi się ze drugi trymestr to cudowny okres- poki co potwierdzam.A co bedzie w trzecim?:-)
Pozdrawiam

Witam!
Ja przed ciążą ważyłam 55kg, najpierw schudłam na poątku ciązy ok 2kg, potem juz tylko waga szła w górę i do końca ciąży ważyłam 75kg(a odrzuciło mnie od słodkiego i nie jadłam słodyczy-owoce i mięso-i jest córcia), po porodzie od razu poszło 12kg, i wazyłam 63kg , teraz ważę 59 kgi tak niestety waga mi sie utrzymuje, a minęło już ponad 8miesięcy:zawstydzona/y:.
Według norm ksiazkowych nie powinno się przytyć więcej niż 15kg w ciązy, ale co można poradzić??

Przed ciążą 50kg. na ostatniej wizycie u gina 75kg a srenio przez miesiac na koncówce 2,3 kg przybieralam wiec przy porodzie jakies 28 kg więcej i to nie przypominam sobie zebym siedziala w pokoju wypelnionym jedeniem :)
Teraz (rok i 8 miesiecy po porodzie) ważę 65,64 w porywach i więcej za nic nie chce zejsć.A ja bym chciala chociarz 59 zeby miec ta 5 z przodu :)
Dodam ze to przed ciazowej wagi nie chce wrocic bo bylam za chuda(mierze 170-172cm)

troche to wszystko strasznie brzmi...ja fakt jestem dopiero w 13 tygodniu i w sumie schudlam pare kilo (zasluga braku alkoholu we krwi zapewne)...domyslam sie ze to zacznie sie zmieniac powoli szczegolnie ze moje zamilowanie do czekolady w chiwli obecnej nie ma granic :no:

niemialam figury modelki przed ciaza i poza tym jestem bardzo malutka (156cm)

reklama
hej:-)

Jestem w 33 tygodniu ciązy, dotej pory przytyłam 10 kg i mam nadzieje, ze wróce do mojej wagi, bo co z moimi ciuchami:rofl2:koleżanki mówią, że wcale dużo nie przytyłam, mysle, że to raczej z uprzejmości-bo ja uważam ze wyglądam jak słoń:baffled:do tej pory nie jadłam prawie słodyczy, tylko owoce [winogrona, duzo arbuzów) no i rodzynki jak miałam ochote na słodkie. w pierwszym trymestrze schudłam 5 kg az lekarz marudził, ale co miałam począć jak miałam do 4 miesiąca jadłowstręt i wymioty. jednak gdy już byłam w stanie jeść to w tydzień nadrobiłam to 5 kg a teraz doszło jeszcze 10kg, na ostatnim usg wyszło, że dzidziuś jest bardzo ciężki, więc się łudze, że po porodzie nie będzie tak żle, nie wyobrażam sobie abym waźyła 60 kg i tak mi zostało:szok:przed ciążą,ćwiczyłam regularnie aerobik, jeździłam na roweże, czasami pływałam, w ciązy do 31 tygodnia tez byłam bardzo aktywna, a teraz musze dużo leżeć, więc martwie sie co bedzie z moją wagą skoro spędzam czas biernie:-(wg artykułow prasowych powinnam nie mieć problemu z zgubieniem tego ale po tym co przeczytałam przed chwilą nie jestem tego taka pewna - :baffled:

Mmaba

Do góry