reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Myfa80 pisze:
karollina a co ze slodyczami? ja kurcze podjadami chyba dlatego waga mi stanela :-(

No i dobrze, po co komu chuda mama, a odmawaiająca sobie przyjemności, które przecież poprawiają znacznie samopoczucie ;)
ja sobie słodyczy nie żałuję, a waga i tak spada... powoli ale spada :p teraz ważę 53 kg, przed ciążą 48,5, ale to 53 do mojego wzrostu to chyba optymalne :) idzia popieram!!! ;D (mam nadzieję, że nikt mnie stąd nie wywali za słodyczową propagandę ;D )

reklama
ithildin - dobrze ze nie jestem sama :)  po ostatnim wazeniu okazalo sie zs zostal mi jeszcze kilogram :)

Myfa80 pisze:
karollina a co ze slodyczami? ja kurcze podjadami chyba dlatego waga mi stanela :-(

słodycze niestety wcinam :p (pewnie ważyłabym dzieki temu jeszcze mniej) ale też miałam tak ze waga stała w miejscu i po dłuższym czasie (2-3tyg) ruszyła i to znów w dosyć dużym tenpie :) tak z 1-2kg na tydzień :)

Ja juz pisalam, ze troche po porodzie schudlam okropnie...
A teraz - prawie 7 mies po - wygladam sobie dobrze :-) Karmie jeszcze piersia, ale jem juz prawie wszystko - i widac po mnie :-) waze chya z 2 kg wiecej niz prze ciaza, ale dostalam brzuszek. I wiecie co? ogladalam ostatnio moje stare zdjecia i musze powiedziec, ze przed ciaza wygladalam fatalnie. Jakas jestem taka cieplejsza teraz... A nie jakas taka strasznie chuda. Mimo prawie takiej samej wagi... Nie wiem, jak to mozliwe, ale jest przyjemne...

hej dziewczyny jak wam zazdroszcze ze wam kilogramki zostały po ciazy....ja w ciazy przytyłam tylko 9kg przed wazylam 55 a teraz az wstyd sie przyznac 49 i za nic nie moge przybrac a słodyczy jem tony gazowane tylko pije i d.... blada nic w gore

moze macie dobry przepis na przytycie :)

A ja jestem w 32 tc i 14 kg na plusie, trzymam sie nadzieji ze w 9 miesiacu razcej mozna schudnac...hie hie Źle mi z tym bardzo czuję sie nieatrakcyjnie i wiem ze nie moge z tym nic zrobic Fakt ze dbam o wyglad ale z wagą w ciazy nie ma co walczyc nie moge sie doczekac az pojde sobie na jakas solarke pojezdze na rowerze i w ogole...cos zrobie ze soba bo teraz chce mi sie plakac:-(

reklama
Dzięki Iza
Ja już teraz odstawiłam słodycze bo stwierdziłam, że chyba jednak przesadzam -dzidziuś az tyle nie potrzebuje i robię to raczej pod siebie, od momentu kiedy pojawił mi jeden rozstęp na brzuchu:-)- smaruje sie kremami ile można hehe a i zaczęłam spowrotem uzywać ozonomatica bo uznałam ze masaz wodny tez mi nie zaskzodzi w walce z rozstepami. No mam nadzieję nie przytyc już wiecej niz 5 kg :D

Do góry