reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

witam ja przytylam ok 16 kg i kilka miesiecy po tem stracilam wszystki zbedne kilogramy mysle ze duzo pomaga wtym karmienie piersia karmilam 7 miesiecy :D pozdrawiam

reklama
ja przytyłam 30 kg ::) w pięć miesięcy po porodzie ważę tyle co przed ciążą ;D dodam ze to zasługa tego że do 5 miesiąca karmiłam tylko i wyłącznie piersią :)

ja przytylam w ciazy jakies 8-9 kg (zalezy od wagi :) ) teraz 2 tyg po porodzie mam jesczze jakies 3 kg na plusie - ale jestem prawie pewna ze to w piersiach mi zostalo :) no i moze troszke w faldce na brzuchu :)

Zazdroszcze tym co przytyly tylko 8 kg bo ja przytylam 20!i teraz probuje to zrzucic chyba zaczne diete owocowo-jogurtowa:)

ja juz pisałam przytyłam 12 kg ale naprawde się pilnowałam z jedzeniem bardziej niz teraz ::) ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Maggusia pisze:
Zazdroszcze tym co przytyly tylko 8 kg bo ja przytylam 20!i teraz probuje to zrzucic chyba zaczne diete owocowo-jogurtowa:)
jeśli karmisz piersią to nie musisz stosować żadnych diet,zresztą niewskazane przy karmieniu,ja przez 5 miesięcy sobie chudłam,powoli i zdrowiej ;) a jadłam wszystko (no oprócz kilki rzeczy które mogłyby uczulać Lenę ) :)

karollina a co ze slodyczami? ja kurcze podjadami chyba dlatego waga mi stanela :-(

ja slodycze wcinam tonami - inaczej nie moge - staram sie jest tylko jakies herbatniczki ale czasami ciezko sie oprzec pokusie :)

reklama
karolinna pisze:
Maggusia pisze:
jeśli karmisz piersią to nie musisz stosować żadnych diet,zresztą niewskazane przy karmieniu,ja przez 5 miesięcy sobie chudłam,powoli i zdrowiej ;) a jadłam wszystko (no oprócz kilki rzeczy które mogłyby uczulać Lenę ) :)

Karolinna niestety ja nie karmie piersia:)

Do góry