reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

W ciąży przytyłam 27 kg. Po porodzie ubyło mi w cztery tygodnie 14 kg i waga staneła w miejscu mineło już prawie 5 miesięcy od porodu , karmię piersią i cały czas nie mogę zgubić pozostałych 13 kg.
agast22, karolinna proszę powiedzcie co robiłyście że udało wam się wrócić do wagi sprzed ciąży

reklama
Ja dzisiaj była u lekarza i zapytałam jakie sa "polskie normy" dla ciężarówek... podobno 8-10kg to super waga, bo oznacza, że nie przytyłyśmy prawieże nic, ponad to co jest związane z dzidzią.... do 13kg jest przyzwoicie...
Ja pewnie przekroczę naszą "polską przyzwoita normę" gdyż jestem w 25 tyg i już przytyłam 5kg :)
Chociał zdradze wam pewien sekret... ważę się 2 razy w tygodniu (na gimnastyce dla przyszłych mam) i waga potrafi mi się zmienić w ciągu 3 dni o 1,5 kg... i tutaj uważajcie.... również na minus.... myslę, ze to ile wazymy równiez zależy od ilości wody, która nam sie zatrzymuje w organiźmie...
życzę sobie i Wam jak najniższych wskaźników :)

Bez przesady dziewczyny, "mniej" nie zawsze znaczy "lepiej" :)
JU ja miałam przed ciążą niedowagę i przytyłam 16 kilo, może kilogram mniej mogłoby być, ale to i tak w sam raz. Fakt, że teraz (prawie 5 miesięcy po porodzie) zostało mi jeszcze 6 do wagi sprzed ciąży, ale do mojej optymalnej wagi (względem wzrostu) jestem bardzo blisko. I nie jest mi z tym wcale źle :) Ale powiem, że na początku ciąży walczyłam z wagą od drugiej strony - nie mogłam w ogóle przybrać! A wszyscy mnie straszyli, że jak mam niedowagę, to muszę dużo w pierwszym trymestrze, bo inaczej coś tam. No ale potem samo się wyrównało, a najwięcej przytyłam pod koniec. Aha, po porodzie byłam tylko 6 kg lżejsza, a reszta zaczęła spadać dopiero po 3 miesiącach.

Ja zaraz przed ciążą osiągnełam moją wymarzoną wagę. Przez 9 miesięcy przybyło mi 16kg a do zgubienia zostało mi jeszcze 6kg- 6 kg ubyło po porodzie i 4 spadło samo.Mamy czas damy rade zlikwidować to pozostałe 6.Najwyżej w wakacje nie bede paradować w króciutkich bluzeczkach i kostiumie kompielowym. Nie robie nic na siłe, jem normalnie zeby mleczko było wartościowe i żeby Kubuś rosł.

Ja przytyłam około 11 kilo, , po porodzie ubyło mi 8 a potem znów mi przybyło trochę... chyba ze trzy kilo przez zimowe obżarstwo!

Ja przytyłam w ciąży 12 kilo i tydzień po miałam już wagę sprzed ciąży ;D Mała ważyła prawie 4 kg + łożysko, dużo wód płodowych miałam+woda z opuchlizn i wszystko poszło odrazu :D
Z tym, że oprócz tego chciałabym jeszcze z 5 kg zrzucić ::)

reklama
A JA PRZYTYLAM JUZ 16 Kg A TO DO PORODU JESZCZE TROCHE ZOSTALO BO TERMIN MAM NA 24 CZERWCA:(:(( ale przyznam ze sama jestem sobie winna...jem co wpadnie mi w rece...mam wilczy apetyt...mysle ze to tez troche przez to ze rzucilam palenie...mam nadzieje jednak ze szybko dojde do siebie...bo w sumie mam tendencje do szybkiego tycia ale i tez szybko potrafie schudnac..przynajmniej bylo tak przed ciaza...waga rozlozyla mi sie po calym ciele...mam wielkie pupsko,biodra ,lydki.barki dostalam jak pudzianowski:(:( tylko siedziec i plakac...zaczelam dostawac rozstepy chociaz brzuch nie jest zbyt wielki...a stosuje kremy rano i wieczorem i to w dodatku zeby mialo"lepszy"skutek te z "gornej polki".o celullicie juz nie wspomne.....a przed ciaza bylam "czysta". Tylko latam i majatek trace w sklepach na rozne kuracje ktore zeby zle sie nie wyrazic sa do d....!!!!ale i tak sie ludze ze cos pomoze...moze wy kobitki macie jakies dobre sposoby na pozbycie sie wyzej wymienionych dolegliwosci??:):):):)pozdrawiam...i zycze wam pieknych i zdrowych dzieciaczkow:):):)

Do góry