reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

ja przytylam najwiecej w I trymestrze bo non stop sie zle czula i lezalalm, lezalam i jadlam bleee
teraz nieczego sobie nie odmawiam mozna powiedziec ze jem duzo i jak narazie tylko 6,5kg na plusie,
moze w 8 miesiacu mi podskoczy troszke wiecej bo podobno w tym miesiacu sie njawiecej przybiera
zobaczymy...

reklama
ja przytyłam 10,5 kg a po szpitali od razu mniej mnie było o 9 kg potem zrzuciłam jeszcze 4,5 także w sumie o 3 kg mniej niz przed ale i tak duzo waże i chce sie odchudzić

ja w ciąży przytyłam aż 30 kg :o a wczoraj się ważyłam i zostało mi jeszcze do zrzucenia 3,5 kg :) muszę zacząć sie ruszać :)

Oj dziewczyny, tak czytam ile przytyłyście i włosy stają mi dęba, bo ja przytyłam 12kilo! :-[ A do końca mam jeszcze 3 miesiące! Waga od momentu gdy zaszłam w ciążę była moją obsesją, starałam się żeby nie przytyć za dużo, jadłam rozsądnie, zdrowo, owocki i inne takie zamiast słodyczy, płatki i jakieś inne siano i co?! Teraz powoli zaczynam reagować mniej histerycznie jak wchodzę na wagę, ale jest mi ciężko i to w każdym sensie. Jestem bardzo wysoka, i przed ciązą miałam lekką niedowagę, może to dlatego...?

JU nie przejmuj sie ja tez straznie kontrolowalam swoja wage i obiecywalam sobie ze w ciazy bede sie pilnowac i stosowac odpowiednie kremy i peelingi ujendrniajace heh nic z tego nie wyszlo, zostalam tylko przy kremie na rozstepy :(
nie przytylam zbyt duzo ale za to wiem ze po ciazy bede musiala stoczyc walke z celulitem :-[ bo niestety pojawil sie, tego tez obsesyjnie pilnowalam zawsze,
ale teraz przestalam sie tym na chwile przejmowac i zaczelam myslec najwiecej o dzidzi w koncu juz tak malo zostalo, a jesli bedziesz karmic piersia to napewno stracisz szybko wszystko nawet nie bedziesz iwedziala kiedy

a jesli chodzi o Twoja niedowage to z tego co czytalam mozesz przybrac wiecej od dziewczyny ktora jej nie miala i jest to normalne

Hehe... to ja przytyłam 28 kilo!!!! a teraz juz schudłam 31 ;D Jestem 9 miesiecy po porodzie, a wage sprzed porodu osiągnęłam w 4 miesiące ;)

ja przytylam w ciazy 18 kg po porodzie zaraz zeszlo 8 czyli maluch plus wody i.... waga stanela!!!!!!!! pierwsze 3 miechy karmilam piersia, w tym pierwszy miesiac to zero snu, malo jedzenia, nerwy i bieganie i nic!!! nawet kilosek nie zszedl, jestem podlamana bo wszedzie tak ladnie pisza karmisz piersia-chudniesz natychmiast :( a nadodatek nigdy nie byla 'sportowa' istota wiec widze pewne trudnosci w zgubieniu tych nadmiarow:(

reklama
Zaba, ja miałam dokładnie to samo. I żeby było śmieszniej,schudłam trochę dopiero jak przestałam karmić i poszłam do pracy to troszkę schudłam, ale i tak mi zostało. Teraz w drugiej ciąży mam nadzieję, że to się nie powtórzy :)

Do góry