reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Witajcie,

Ja przybralam tak do 13 kg, a mala wazyla 3600. Teraz dopiero zabieram sie za super spalanie, do mojej wagi zostalo mi jeszcze 4 kg, ale ostra jazda na rowerze wieczorkiem i prace na ogrodku dzialkowym mam nadzieje, ze w koncu pomoga mi dojsc do formy, zbliza sie lato cza jakos wygladac, a na ciaze juz zwalac nie moge :-[

reklama
Witam wszystkie kobietki. Z moja waga bylo roznie. W pierwszym miesiacu, spuchlam i przybylo mi ok 1,5 kg. Potem spadlam 3 kg, bo mialam tak zwany repertuar 3 miesieczny w pelnym zakresie. A teraz podliczajac wszystko przytlam ok 10 kg :) Pozostalo jeszcze troszke, miesiac i tydzien, jakos tak.
Szczerze mowiac mnie to czasem martwilo. Brzuszek niewielki, wiele kobiet w moim miesiacu ma duzo wiekszy. Balam sie ze moze mam za malo wod plodowych czy cos, ale lekarz po USG nigdy na nic nie zwrocil uwagi wiec chyba jest ok. Samo dziecko to juz teraz ponad 2 kg.
I tutaj mam pytanko, kg juz znamy a jak tam z tymi brzuszkami? Urosly wam czy sa malutkie...
Czy ktoras z was miala podobne obawy ze brzuszek jest za maly :):) Czekam na odpowiedzi:p

ja jestem w 28 tygodniu ciązy i waże teraz 60 kg, przed ciążą ważyłam 48 , brzuszek mam bardzo duży , pupa mi prawie nie urosła heee ale kręgosłup daje znać o sobie :)

Ja jestem w 35 tygodniu i przytyłam już 18kg mam nadzieję że może jeszcze dojdzie mi tylko 1 lub 2 kg,albo trochę schudnę bo na koniec można stracić nawet 2-3 kg.
Brzuszek mam dosyć duży,a Mój Mały ważył tydzień temu 2100g.
Dla mojego męża najważniejsze jest aby Dzidziuś dobrze się rozwijał i był zdrowy więc jak tyję to on nic nie mówi pewnie mnie pogoni do diety po porodzie.
Zresztą to dobrze bo ja muszę mieć takiego kopa!

Ja przy wzroście 158 ważyłam przed ciążą jakieś 55 kg. Teraz jestem w 22 tygodniu ciąży i ważę 58, ale te trzy kilo przybyło mi w pierwszych tygodniach ciąży i tak sie utrzymuje juz kikanaście tygodni. Niestety mam tendencję do tycia, więc robie wszystko żeby nie wyglądać jak słonica ;) - ćwiczenia, basen. Narazie się udaje, ale jeszcze duuużo przede mną :) Pozdrawiam serdecznie!

Isiaczku, lekarz Ci nic nie mówi na taki mały przyrost wagi?
Zgadzam się, że nie należy się opychać i tyć 30 kg, ale jeszcze gorsze jest niedożywienie, bo ma wpływ na dziecko. Nie jestem expertem ale porozmawiaj ze swoim lekarzem o tym.
pozdrawiam

A ja w 36 tyg mam 15 kg na plusie, dzidziuś sprawdzany dwa dni temu 3200 g.
Pozdrawiam wszystkie Ciężarówki.

Byłam dzisiaj u lekarza, przytyłam 2 kilo ;) teraz ważę 60 kg. A lekarka nic nie mówiła, bo prawdę mówiąc wygladam zdrowo :) No ale już się nie martwię, bo przytyłam, no i brzucho rośnie, nie da się ukryć. Pozdrowionka!!

reklama
O ciąży dowiedziałam się przed Bożym Narodzeniem. Podczas pierwszej wizyty 28 grudnia ważyłam 59 kg,ale że to był już 5 tydzień, więc przed ciążą mogłam ważyć jakieś 58 kg/160cm. Teraz ważę 63,5 kg, czyli przytyłam ok. 4,5-5,5 kg. Nie wiem czy to dużo, ale przed ciążą miałam już mały zapasik, więc nie chciałabym utyć więcej niż12 kg. Pocieszam się tym, że mając cukrzycę ciążową nie mogę jeść słodyczy, ale z drugiej strony przyłapuję się na tym, że podjadam np. orzeszki lub chipsy :-[. Najbardziej odpowiadałyby mi owoce, ale nie wiem czy mogę je jeść beż ograniczeń jeśli mam cukier po glukozie 156. Może przy okazji tego wątku któraś z Was napisze czego tak naprawdę nie powinnam jeść, a co mogę? Pozdrawiam ;)

Do góry