reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

U mnie waga to +7 tak po kilogram na miesiąc ciązy :) generalnie nie czuję tych kilogramów np. nie widac tego po ciuchach oczywiście w brzuchu to juz sie nie mieszczę ale reszta w sumie bez zmian. Czuje się dobrze i staram sie ruszać sporo. Ale ponieważ przed ciażą miałam trochę za dużo to zamierzam po urodzeniu szczególnie zwracać uwagę na siebie ;)

reklama
U mnie 27tc i na plusie 9kg (dzisiaj byłam u gin i ważę 62kg przy 175cm wzrostu):sorry2:... Zobaczymy co będzie dalej, bo póki co (właściwie to od 6 miesięcy :-D) mam niepohamowany apetyt i wielkie parcie na słodycze ehhh...w dodatku ruszać się nie mogę.... więc od listopada leżę (głównie w domku) i obrastam w tłuszczyk:-p Brzusio ponoć niewielki, tak usłyszałam (ob. 84cm) ...
Liczę,że w ciągu całej ciąży nie przytyję więcej niż 18kg... :-p... przynajmniej mam taką nadzieję ;-)

Jak dwa tygodnie temu byłam u gin. to ani brzuszka nie było widać, ani przyrostu wagi (to była końcówka 16 tyg.) W dodatku na samym początku ciąży straciłam 2 kg. Lekarka mówi, że nie ma czym się martwić, bo każda kobieta przybiera na wadze inaczej. Teraz już zaczyna mnie wybrzuszać, ale bardzo delikatnie, w biodrach bez zmian, ale spodnie ciążowe musiałam kupić, bo się w normalnych przestałam dopinać ;) Jak pójdę po Wielkanocy na kontrolę to może wskazówka wagi wreszcie drgnie?

A ja jestem teraz w 19tc i od poczatku ciazy przytylam 5 kg. startowalam z 68 a teraz jest 73 i w sumie po ubraniach widze ze tylko w brzuchu uroslam (mam nadzieje ze tak juz bedzie do konca i tylko brzuch bedzie wiekszy). A wogole to jestem ciekawa na ilu sie skonczy u mnie:baffled:

a ja plus 19 (pare dni mi zostało do rozwiazania) niby nie widac ale gdzieś się to miesci. Troszkę nad udami będe musiała popracować. Do 7 miesiąca miałam 12 kg. Nie jem słodyczy i dużo się ruszam. Dzidzia już waży 3,5 kg plus łozysko itd wiec mam nadzieje ze te 6,7 kg mi zleci w szpitalu.

Ja jestem w 22-23 tc i przytyłam 5 kg, z 54 na 59;p Brzuszek jest i to całkiem spory, ale nic poza tym się nie zmieniło, siostra się śmieje że jak stoję tyłem to w ogóle nie widać żebym w jakieś ciąży była, ale szczerze mam nadzieje że nie przytyje więcej niż 11-12 kg.

:zawstydzona/y:ja wazyłam przed ciążą 90kg przy wzroscie 182cm, nie bylam gruba,tylko zawsze taki brzuszek mialam,a teraz jestem + 13kg ,masakra jakas :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ja już mam na plusie 8 kg i jesstem w 26-27 tyg. (ważę teraz 57 kg) Ponad tydzień temu ważyłam 1 kg mniej. Jak to szybko rośnie. Wydaje mi się że w pierwszej ciąży tyłam wolniej :-)

a ja przybrałam w końcu 1 kg =) nigdy nie sądziłam, że będę się cieszyła z dodatkowych kilogramów:szok: niby niewiele ale to pierwszy "przyrost" od początku ciąży, a jestem już w 19 tygodniu. Pewnie teraz się zacznie ;-)

reklama
Ja przytyłam w pierwszej ciąży 22 kilo! - obżerałam się- to fakt :/ Zleciało wszystko w 5 miesięcy plus ekstra 2 kilo. Ale skóra wisiała na udach i brzuchu. Jak przeszłam na dietę proteinową to ładnie się wszystko wchłonęło. A tu bach 2 ciąża- ciekawe jak teraz będzie :)

Do góry