reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Jak tydzień temu poszłam z moim małym bratem do lekarza rodzinnego w mojej miejscowości, który zna mnie praktycznie od dnia moich narodzin to spojrzał na mnie i pyta : " To który to miesiąc? 6? 7?" A ja mu na to z łagodnym uśmiechem na twarzy: "Nie Panie doktorze, 8, a właściwie to zaraz 9" ;-)
Jaką on miał minę...:-D

reklama
Bardzo polecana przez wielu dermatologów jest Mustela. Sama stosuje od 3 miesiaca ciazy i jestem bardzo zadowolona- nie mam żadnych rozstępów. Dodam ze jestem w 34 tc i prztylam juz 13 kg. Balsam ma swietna konsystencje i jest bardzo wydajny. Zainwestowalam raz (kosztuje 100 zl) w podwojne opakowanie i mam do dzis. Polecam!

Aktualnie poszukuje dobrego kremu ujedrniajacego po porodzie. Mozecie cos polecic??

nie wiem jak to jest ze specyfikami na cellulit w czasie ciąży, czy można je używać... Bo wiadomo jeśli chce się uzyskać jakiś efekt to trzeba regularnie... Nie mam pojęcia, ja mam żel z Avonu, kupiłam przed ciążą i na razie czeka na po.

Rozstępów nie mam na razie, oliwką smaruję się w miarę regularnie, ale zaczęły mi pękać naczynka na nogach :dry:, takie pajączki mi się robią, nie wiecie czy jest coś co można na to w ciąży używać oprócz wit. C?
Hej hej! na pekajace naczynka pomaga na bank rutinoscorbin! Rutyna uszczelnia naczynia krwionosne, wiec zarowno kremy na jej bazie jak i tabsy bardzo pomoga. Podpytaj lekarza tylko czy w ciazy mozesz brac. Pzdr

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam 162cm wzrostu i widać jak nie wiem co, wszyscy pytają czy długo jeszcze, bo podobno wyglądam jak tykająca bomba co się zaraz rozpakuje.

No widzisz Karolinusia a ja od 6mc słysze-to pewnie na dniach pani jest??Nikomu sie nie dogodzi;-):-)
ja też
Mam podobnie:tak::tak::tak:,teraz obwód brzuszka 107 cm,a wzrostu 153 cm.
:-)
Ja mam 162cm wzrostu i widać jak nie wiem co, wszyscy pytają czy długo jeszcze, bo podobno wyglądam jak tykająca bomba co się zaraz rozpakuje.
a mi sie zdaje ze ci ludzie są chorzy chcieli by kobiety w ciąży wogóle brzuchów nie miały !!! wkurzają mnie te ich cholerne komentarze mnie jak teraz tak się pytają to odpowiadam już ie dlugo i mam ich gdzieś poprostu klamie i tyle wole to niż sluchać pierdół ich
a ja mam 154 wzrostu a w pasie 98 i wydaje mi się że sporo a widzę że Wy ponad sto ;-)
to przynajmiej nie jestem we Wroclawiu sama mała mimi

ja po urodzeniu Natalki to miałam 94 byłam gruba i mala

Też się zmierzyłam z ciekawości mam 173cm wzrostu i 114cm w brzuszku ;-)( czyli 12 cm na plusie) chodze w spodniach sprzed ciąży , żadnej odzieży nie kupowałam specjalnie na ciąże zresztą mam sporo tunik bo zawsze je lubiłam:tak:więc nie jest tak źle , w czwartek mam wizyte u gin to zobaczymy ile przez miesiąc przytyłam:sorry:

reklama
Do góry