reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Ze mnie wczoraj moja rodzinka miała niezły ubaw. Jadłam na przemian tzatzyki (moja siostra robi takie mocno czosnkowe) z ciastem z malinami i nie mogłam się tym najeść :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
no ja tez jakos tak bardzo za slodkim nie jestem,ale lody czekoladowo-mietowe moglabym jesc i jesc..;) USG wykazalo corcie Roksanke, ale jakos na slodkie mnie nie bierze.. A jak Wy dziewczyny macie z uroda przy malej corci w brzuchu? Bo ja niczego po sobie nie widze,zadnych przebarwien,krost,a wiele osob mowilo mi ,ze przy dziewczynce sie "niby" brzydnie.. Zastanawiam sie nawet,czy wszystko jest ok.. pozdrowionka:*

no ja tez jakos tak bardzo za slodkim nie jestem,ale lody czekoladowo-mietowe moglabym jesc i jesc..;) USG wykazalo corcie Roksanke, ale jakos na slodkie mnie nie bierze.. A jak Wy dziewczyny macie z uroda przy malej corci w brzuchu? Bo ja niczego po sobie nie widze,zadnych przebarwien,krost,a wiele osob mowilo mi ,ze przy dziewczynce sie "niby" brzydnie.. Zastanawiam sie nawet,czy wszystko jest ok.. pozdrowionka:*
z tym apetytem na słodkie w zależności od płci to jakiś zabobon stary jest ;-) ja będę miała synka, a całą ciążę wcinam lody. mam to po mojej Mamie, która będąc z moim bratem w ciąży, pochłaniała lody kilogramami. w kwestii urody to Ci nie pomogę, bo wszyscy mówią, że wyglądam kwitnąco - znaczy synek mi służy :-)

Dla mnie to są zabobony jakich mało, tak samo że jak pofarbujesz włosy to Ci się rude dziecko urodzi i jeszcze wiele innych przestrog naszych prababć. Ja mogłabym jeść tylko słodycze a bedzie synek. Na początku miałam bardzo dużo krost i to nietylko na twarzy ale też na plecach i dekolcie. mam wiele koleżanek które z synkami wyglądały powiedzmy sobie nieatrakcyjnie w ciąży. Poprostu nie ma reguly....

Ja musiałam upaść się sporo w czerwcu, bo w lipcu i sierpniu nic nie przytyłam. Mój gin nawet tym się zainteresował. Ale jak sprawdził, że w czerwcu +3,5 kg :-D to wszystko było jasne :-)

Ja 14 kg na plusie......ale wyglądam jakbym ze 30 przytyła.Powiem wam ze teraz to mi już wszystko jedno, za 3 tyg idę do szpitala, jeszcze nie znam dokładnego dnia, ale wiem ze będzie to za 3 tyg, może wcześniej. No i wtedy tylko z górki, mam nadzieję na szybki rtozwój akcjiipo zdjęciu szwu.:tak::-D Po porodzie tylko troszkę zostanie z tych 14 kg. jak odejdą wody, dzidź itp....

Luiza, to pewnie mniej więcej w tym samym czasie urodzimy (o ile nic wcześniej się nie zacznie). Ale się już cieszę, bo ledwo łażę. +17 kg mam w tej chwili. I pomyśleć, że z córcią przytyłam 23 kg i potrafiłam jeszcze podbiec czasem do autobusu :szok::-D:-D:-D

reklama
u mnie +11kg:baffled:
Luiza jakbym wiedziała że za 3 tygodnie finisz to bym sobie folgowała:-p:rofl2: ale u mnie tych tygodni jeszcze 8:tak:
Gemelo co tam +17kg przecież ty wszytko w brzuszku masz razy dwa;-)

Do góry