reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
dziewczyny...owiedzcie mi prosze, na jaki termin mam patrzec? bo według OM mam na 11.10, według usg genetycznegi i usg 3d/4d w 22 tygodniu na 6-7.10, a według ostatnich pomiarów na wizycie wyszedł 22.09... to różnica prawie 3 tygodni...

Dzidziuś i tak wyjdzie wtedy, kiedy będzie miał ochotę :-) a jesli musisz sie czymś sugerować to terminem z usg w 12-13 tc.

dziewczyny...owiedzcie mi prosze, na jaki termin mam patrzec? bo według OM mam na 11.10, według usg genetycznegi i usg 3d/4d w 22 tygodniu na 6-7.10, a według ostatnich pomiarów na wizycie wyszedł 22.09... to różnica prawie 3 tygodni...
mi sie wydaje ze jesli Ci wysła az taka wielka różnica to termin OM +/- 2 tyg bo 3 tyg różnicy nie powinno byc- raczej dzidz duży po prostu i dlatego tak stweirdzają termin:-)

No to by wyszło 6-7.10;-) Zdecydowanie wolę tę wersję bo ten 22 września to jakoś tak niedługo i mnie przeraża;-) racja, nikt tak naprawdę nie jest w stanie przewidzieć kiedy to nastąpi ;-)

boozqowa mój doktor mówi by trzymać się terminu OM:tak: w pierwszej ciązy termin miałam na 2 marca OM z USG 25 luty a urodziłam 7 marca:tak: trzy tygodnie to nie wiem czy nie za duża różnica może doktor coś źle zmierzył
:baffled: sama nie wiem

Luiza, to pewnie mniej więcej w tym samym czasie urodzimy (o ile nic wcześniej się nie zacznie). Ale się już cieszę, bo ledwo łażę. +17 kg mam w tej chwili. I pomyśleć, że z córcią przytyłam 23 kg i potrafiłam jeszcze podbiec czasem do autobusu :szok::-D:-D:-D

A kiedy idziesz do szpitala? Masz już jakiś termin? Ja podejrzewam że około 14 września pójde na zdjęcie szwu a później bardzo szybko pójdzie będzie to kwestia kilku dni. bo mi dzidź już głową rozwala ten szew.....

U mnie taki termin wyszedł być może dlatego, że mała ma bardzo długie nogi. Długość jej nóg wskazywała na 36 tydzień ciąży, a to było 2 tygodnie temu prawie! ;-)Ale to wszystko przez jej tate bo ma 194 cm wzrostu, lekarz się właśnie pytał, czy jest on wysoki i jak mu powiedziałam wzrost to już wszystko było jasne. No, bo kurcze jestem w końcu na październiku,a nie na wrześniówkach ;-) muszę urodzić w październiku :-D

A kiedy idziesz do szpitala? Masz już jakiś termin? Ja podejrzewam że około 14 września pójde na zdjęcie szwu a później bardzo szybko pójdzie będzie to kwestia kilku dni. bo mi dzidź już głową rozwala ten szew.....

Jeszcze nie mam konkretnego terminu. Może w przyszłym tygodniu coś będę wiedziała dokładniej, ale ze względu na moją przypadłość nie mogę urodzić później niż 38 tc, czyli tak do około 20 września ;-)

reklama
Ja też sie trzymam terminu z OM bo z Jasiem miłam termin z OM na 24 czerwca,urodziłam 30 i napewno był przenoszony bo wody nie były zbyt świezutkie;-);-).Teraz z OM wychodzi 27 pazdziernik z czterech usg wychodziło mi cos koło tego.Tylko to opstatnie było jakies trefne bo wyszło ze zamiast 25tc to jestr 23tc.Ale gin powiedział że mam sie tym nie sugerowac, jesli tamte poprzednie były zgodne.A cesarke mam miec gdzies ok 15 pazdziernika,z tym,że mam miec jeszcze jedno usg zeby dokładnie stwierdzić kiedy wypadnie 38 tc

Do góry