reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

spoko z resztą whatever... niech każdy sobie pisze co myśli, ale kultura wymaga, by choć na początku się przywitać, a nie tak pojawiać się i od razu napisać co się myśli.

nawet nasze "nowe" mamy zanim cokolwiek napisały-witały się z nami.

a Pani AMONIAK życzę wszystkiego dobrego i szczęśliwej koncówki ciąży.

ps. nie tylko Pani ma tu "cięty" język. pozdr

LanselotkaOdp: Waga w ciąży
Kobitki co wy takie nerwowe jesteście? W ciąży jesteście czy co???
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
jakby to powiedział mój kolega z liceum: bijcie się! będzie mięso na obiad! :-D:-D:-D:-D:-D:-D
a tak na poważnie, waga rzecz nabyta i można ją zgubić. jestem na to najlepszym przykładem. przed ciążą udało mi się w ciągu 7m-cy zrzucić 20kilo, zdrową, zbilansowaną dietą i ćwiczeniami. co prawda później w ciągu pół roku 5 kilo wróciło (bo sobie na za dużo pozwalałam), a w ciąży już dodatkowe 13, ale wiem, że dam radę te kiloski ponownie zrzucić :-)

jakby to powiedział mój kolega z liceum: bijcie się! będzie mięso na obiad! :-D:-D:-D:-D:-D:-D
a tak na poważnie, waga rzecz nabyta i można ją zgubić. jestem na to najlepszym przykładem. przed ciążą udało mi się w ciągu 7m-cy zrzucić 20kilo, zdrową, zbilansowaną dietą i ćwiczeniami. co prawda później w ciągu pół roku 5 kilo wróciło (bo sobie na za dużo pozwalałam), a w ciąży już dodatkowe 13, ale wiem, że dam radę te kiloski ponownie zrzucić :-)

ano da się, jak się chce ;-), ale jak tu zrezygnować z ciasteczka z kremem, czy pączusia jak tak w sklepie na ciebie patrzy, albo takie pyszne lody mrugają z lodówki:-D:-D

ano da się, jak się chce ;-), ale jak tu zrezygnować z ciasteczka z kremem, czy pączusia jak tak w sklepie na ciebie patrzy, albo takie pyszne lody mrugają z lodówki:-D:-D
ciężko było. przez prawie rok nie używałam cukru, nie jadłam słodkich rzeczy (owszem, czasem odstępstwa były - jakieś urodziny czy coś) i bardzo się pilnowaliśmy z Mężem, co jemy. Po prostu w listopadzie 2007 moja waga 84kilo i spodnie, które musiałam kupić w rozmiarze 46 mnie przeraziły!!!!!:szok: do lipca 2008 zjechałam do rozmiaru 38/40 i do wagi 64kg. już się nie mogę doczekać, żeby po ciąży znowu wchodzić w te małe ciuchy. ale oczywiście wiem, że taki nasz urok, żeby w ciąży przytyć i teraz sobie słodkości nie odmawiam :-p

Ja zawsze miałam"wiecej ciała".Przy Jasiuprzybyło mi 11kg.Teraz startowałam z wyzszej wagi niz przedtem i mam na dzien dzisiejszy plus 12..5kg .Troszke mnie to załamało bo wcale nie jest wygodnie nosić taki ciężar,ale co zrobić!Jeść się chce;-)a jak mam lezec i odpoczywac no to sie odkłada tłuszczysko:-pMoże tak jak po Jasiu dzieki karmieniu uda mi sie zrzucic i ten przyrost w ciąży i ten przed:-)

wrrr tyrgrysice :-D UWAGA! kobiety w ciąży wchodzicie na własną odpowiedzialność :-D Doczołgują się do furtki w ciągu 10 minut... :-D

taaak i wołają cichutkim głosikiem "zjeeeedz mnieeee" :-D Was też tak te cholery atakują? :-D
Na razie jem, na co mam ochotę, potem długo mogę nie posmakować np. pierogów z kapustą i grzybami, ciasta czy jajek.. Mój kochany zapowiedział mi, że po połogu wracam do treningów i zaczynam z nim siłownię, i nie mam nic do powiedzenia w tej kwestii :-D:-p A on w tym czasie będzie się Małą zajmował :tak: Powoli wrócę do dawnej wagi, może nawet zrzucę więcej :tak:

Jagoda powiem szczerze że też bym chciała odgórny zakaz słodyczy;-) a tak to chwile słabości dopadają:tak: nigdy nie wzięłam pysia lub eklerka do ust a teraz ciężko mi przejść obojetnie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: no nic wierzę w siebie i te 14kg książkowe chodź już mam +10kg;-) plan jest taki następna wizyta 10 wrzesień +12kg następna w październiku +14kg i na tym koniec:-p:-p optymistka jestem:sorry:

reklama
ja tylko pisze to co mysle;) Karolinusia - ciesze sie niezmiernie ze nie tylko ja mam "ciety" jezyk, nudno by bylo;) a forum uwazam za miejsce przede wszystkim wymiany pogladow, zdan i dlatego uwazam,ze nie musze sie przedstawiac, opisywac swojego przypadku itd. Ja lubie byc anonimowa i pisac konkretnie co mysle i nic wiecej. No coz..widocznie moja kultura jest niska,ale ok;) nie przeszkadza mi to, co Ty o MOJEJ kulturze uwazasz;) a bic sie nie bede bila, bo jakies miesko w lodowce sie jeszcze uchowalo;) Ja Wszystkim Paniom zycze zeby ciaza przebiegala prawidlowo, bez problemow, zeby malenstwa byly zdrowe i piekne(po Nas- kobietach a jak!);) A nawiazujac jeszcze do glownego tematu wagi , nie martwcie sie na zapas, kilogramy czasem sa, czasem ich nie ma, jesli nasi faceci nas kochaja to takie jakie jestesmy z wieksza lub mniejsza odrobina cialka;) ja np lubie wziac sie czasem ostro za siebie i widziec efekty z tygodnia na tydzien,czy w wiekszych odstepach czasu.Wtedy podnosi sie samoocena czyz nie;)? wiec wszystko musi byc super;) pozdrowionka dla Wszystkich:*

Do góry