reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Jeszcze nie mam konkretnego terminu. Może w przyszłym tygodniu coś będę wiedziała dokładniej, ale ze względu na moją przypadłość nie mogę urodzić później niż 38 tc, czyli tak do około 20 września ;-)

No to coś podobnie do mnie, też niemogę urodzić do 38 tyg, tylko u mnie wypada on na ok.11 września, ale mam jeszcze imprezkęw rodzinie, siostrzeniec ma 18 urodziny, i obiecalam że będę :-D

reklama
Chciałam się wyżalić-właśnie znalazłam u siebie nowe pupowe rozstępy :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :-( :-( :-( A tak się cieszyłam, że się nie robią... Koniec z obżarstwem.. Teraz tylko czekam, aż mi się na brzuchu zaczną robić.. Kurde, taka bzdura, a potrafi zdołować..

Ja za pierwszym razem tak miałam, że aż na USG do 32tc wszystkie wymiary były zgodne z terminem z @ i nagle poszłam na USG w 36tc i mi się przesunął termin z 11.05 (wg OM) na 26.04 (wg wymiarów z USG z 36tc) i choć w 13tc miałam ciążę zgodną z wiekiem z OM to urodziłam 21.04 czyli 5 dni przed terminem z ostatniego USG. Więc różnie bywa. Ale choć to było na granicy 37tc to mały ważył 3320g, miał 57 cm i był donoszony, nie miał żadnych oznak wcześniactwa, dostał 10 punktów :-).

Ciekawa jestem tylko czy teraz przez te tygodnie do 36tc drugi też przyśpieszy czy jednak będzie nadal zgodny z terminem.

Choć martwię się o jedno, dziś zaczęło mnie boleć w kroku. Poprzednim razem z tymi bólami pochodziłam aż 3 tygodnie, mam nadzieję, że tym razem pochodzę dłużej, bo 3 tygodnie to do 36tc na styk, mogę się na wizytę do gina nie załapać.

A wagowo u mnie ostatnio 77,6kg czyli 8kg na plusie, bo zaczynałam z wagi 69,6kg. Ale mam problem bo potrafię być nawet 2,5 kg cięższa wieczorem a potem na rano ta waga spada. Wiem, że zawsze wieczorem się waży więcej niż rano ale 2,5kg to chyba dużo ????

Ostatnia edycja:
Chciałam się wyżalić-właśnie znalazłam u siebie nowe pupowe rozstępy :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :-( :-( :-( A tak się cieszyłam, że się nie robią... Koniec z obżarstwem.. Teraz tylko czekam, aż mi się na brzuchu zaczną robić.. Kurde, taka bzdura, a potrafi zdołować..
Nie wiem czy obżarstwo ma tu duże znaczenie,raczej geny. Ale na pewno można złapać doła... Byle spokojnie!

We czwartek mam wizytę u gin. Raz że sprawdzę wagę :crazy: a dwa b.ciekawa jestem jak z tym terminem porodu będzie-czy będzie duże odchylenie od terminu OM. A pozatym mam tyyyle pytań, więc się cieszę,że już niedługo zobaczę moją p.dr:)

coruja ja po porzedniej ciąży też mam:baffled: i niestety już zostaną trzeba się przyzwyczaić;-) w nagrodę szybko wrócisz do wagi i będziesz miała super jędrne cycuchy:tak: zawsze jakaś część ciała zostaje zdezelowana po ciąży:-D

Ale mam problem bo potrafię być nawet 2,5 kg cięższa wieczorem a potem na rano ta waga spada. Wiem, że zawsze wieczorem się waży więcej niż rano ale 2,5kg to chyba dużo ????
Jagoda może to rzeczywiście woda zatrzymana:confused::baffled: u mnie waga rano i wieczorem zazwyczaj taka sama

Dziś mam 1,4 kg różnicy między ranem a wieczorem.
Ale czuję się jakoś troszkę lżej niż wczoraj wieczorkiem, wiecie ciutkę ostatnio puchnę na wieczór, może to od tego ???
Mniej więcej od tygodnia obserwuję te wachnięcia wagi.

Choć martwię się o jedno, dziś zaczęło mnie boleć w kroku. Poprzednim razem z tymi bólami pochodziłam aż 3 tygodnie, mam nadzieję, że tym razem pochodzę dłużej, bo 3 tygodnie to do 36tc na styk, mogę się na wizytę do gina nie załapać.
Nie strasz:szok::szok::szok:. Mnie od kilku dni pobolewa w kroku:no::no::no:. A gina zapomniałam o to spytać. Niech malutka jeszcze co najmniej 4 tygodnie posiedzi sobie.

A o wadze wolę nie wspominać:-:)-:)-(. 10 kilo na plusie już mam. A ja zawsze do chudzinek nie należałam i trudno gubię kilogramy.

reklama
Nie strasz:szok::szok::szok:. Mnie od kilku dni pobolewa w kroku:no::no::no:. A gina zapomniałam o to spytać. Niech malutka jeszcze co najmniej 4 tygodnie posiedzi sobie.

A o wadze wolę nie wspominać:-:)-:)-(. 10 kilo na plusie już mam. A ja zawsze do chudzinek nie należałam i trudno gubię kilogramy.

Dziewczyny mnie też boli w kroku już chyba z miesiąc albo i dłużej ale gin powiedziała że szyjka długa i zamknięta i mam się tym nie martwić , więc pewnie to więzadła się rozciągają bo już u mnie główka tam naciska:happy:

Do góry