reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Co do biustonoszy to ja zawsze miałam problem z dobraniem rozmiaru gdyż zawsze te ładne to na małe biusty, a większe to już jakieś takie nieforemne, że cycki okropnie wyglądają... Dziś właśnie byłam na zakupach i kupiłam sobie po prostu taki top, jakby biustonosz sportowy. Nie ma żadnych szwów, drutów, nic nie uwiera i biust ładnie trzyma. Naprawdę fajna sprawa.

Ja sobie na początku ciąży kupiłam 2 biustonosze ciążowe mamabel triumpha, one są bardzo wygodne i rosną w miseczkach i w obwodzie :-).
http://www.mjakmama.pl/index.php?m=sekcja.php&id_nadsekcja=12
http://www.triumph.com/pl/page_3261_Kolekcja.php
mi się udało wynaleźć w sklepie internetowym po 60zł ale widzę, że poszły w górę troszkę.
W tamtej ciąży miałam ten biustonosz Anita ale teraz mi trochę szkoda kaski było a okazało się, że ten triumpha jest równie wygodny :-).

Ostatnia edycja:
Co do biustonoszy to ja zawsze miałam problem z dobraniem rozmiaru gdyż zawsze te ładne to na małe biusty, a większe to już jakieś takie nieforemne, że cycki okropnie wyglądają... Dziś właśnie byłam na zakupach i kupiłam sobie po prostu taki top, jakby biustonosz sportowy. Nie ma żadnych szwów, drutów, nic nie uwiera i biust ładnie trzyma. Naprawdę fajna sprawa.

Ja też jeden taki top mam, zadowolona jestem:-)

Dziewczyny ja na codzień zmagam sie ze sporym obciązeniem na klatce piersiowej, teraz w ciązy dodatkowo trochę doszło... Sporo czytałam na ten temat i powiem Wam - wieść niesie, że większość kobiet tak naprawdę nosi źle dobrane staniki...
polecam Wam lekturę:
Stanikowo poradnikowo
http://stanikomania.pl/pliki/Piersiowka.pdf
Stanikomania!

Jagoda - ja ogólnie jestem fanką Triumpha i Feliny... ale niestety Triumph zawodzi mnie na całej linii jak chodzi o biustonosze dla ciezarnych i dla mam.... nie wiem czemu ale przypominają mi one dwa połączone worki kartofli, a przecież ciężarna czy młoda matka to w dalszym ciągu kobiety! Gdzie jakieś fikuśne koroneczki? :-)
Podoba mi się bielizna typu mama polskiej firmy Alles. Niestety nie nawykłam do kupowania przez sieć, a na śląsku nie spotkałam sklepu który oferowałby ich produkty... same zobaczcie:

http://www.alles.pl

ABeJa koleżanka mi poleca te biustonosze Alles do karmienia, ja akurat nie przepadam za koronkami :-), ale podobno te są mega wygodne.
Ja na początku kupiłam też biustonosz ciążowy mathercare, to dopiero była porażka, twarde, grube, bawełniane, czułam się jak w chełmie i szybko się go pozbyłam. Dla mnie przede wszystkim liczy się wygoda chodzenia :-).

Ja będę musiała sobie kupić do karmienia biustonosze, bo prawie wszystkie oddałam a ten jeden co się ostał to prawdę mówiąc nie za ciekawie wygląda po tylu latach.
Tylko czekam, bo nie wiem ile urosną a wszystkie moje znajome musiały odmieniać biustonosze bo kupiły wcześniej w ciąży i za małe rozmiary i tak myślę, że kupię co najwyżej 2 na początek bo jak znam życie to po ustaleniu karmienia biust zacznie spadać w dół z rozmiarówką tak jak poprzednim razem, to nie ma co szaleć na góra 3 miesiące.

Jeśli o mnie chodzi to odradzam biustonosze do karmienia Naturany takie twarde bawełniane chełmy. Lubię jak biustonosz ładnie dopasowuje się do ciała.

Ostatnia edycja:
Biustonosze do karmienia... zazwyczaj bezpłciowe takie, bezbarwne, brzydkie zwyczajnie! Żadnej kobiecości... żadnego seksapilu... cycki w nich wyglądają okrutnie! Jakoś mam wrażenie, że piersi nie podtrzymują, mam w nich sutki na dwie różne strony świata skierowne... BLEEE

Szukam 75DD, a nawet większej miseczki, wszystko zależy, jak jest uszyta.. Niektóre są, hm, wąskie, ale głębokie, inne mają za bardzo wyciętą miskę, a ja nie lubię jak mi się wylewa. Muszę mieć szeroką, żeby cały cyc się zmieścił ;-) Sportowe są ok, ale nie pod każdą bluzkę można taki założyć. Koronki ładnie wyglądają, ale zaraz zaczyna coś drapać i uwierać..
Na zakupy przez internet też się nie piszę; ja muszę pomacać i przymierzyć, poukładać piersi i pomachać rękoma :-D Rozmiar rozmiarowi nierówny...
Czeka mnie jeszcze kilka wypraw po stanik idealny; kiedyś go znajdę.. :-D

reklama
cyniczna ale przynajmniej już do karmienia ustawione są jak na różne strony świata ;-). HAHAHA.

Do góry