reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

Ja przy pierwszym opakowaniu, po kilku pierwszych użyciach myślałam, że go wyrzucę - tak śmierdział! Jak zepsuty tłuszcz... Ale nie sam w sobie, tylko już na skórze, a potem przestałam to czuć.

A mi on bardzo pasował:-), zapach miał fajny jak dla mnie, ale faktycznie ziajka jest chyba lepszy. M się lubi do mnie przytulać, bo mówi, że pachnę dzidziusiowo

reklama
Ja prawdę mówiąc smaruję brzuszek tylko jak swędzi, po pierwszej ciąży nie mam złudzeń co do rozstępów a i nie przejmuję się nimi, byleby cholerstwo nie swędziało ;-).

Ja jeszcze żyję złudzeniami :-D smaruję się różniastymi specyfikami 3 razy dziennie, poszczypuję ten brzuszek i przy każdej wizycie w toalecie oglądam się i sprawdzam czy COŚ się nie pojawiło w ciągu ostatniej godziny :-D:-D:-D wariatka jestem, wiem...:laugh2:

Za to kocham ten krem na zmęczone nogi perfekta mama, czasami wieczorkiem smaruje nogi i rzeczywiście mi pomaga.
tez go mam rewelacja
Ja przy pierwszym opakowaniu, po kilku pierwszych użyciach myślałam, że go wyrzucę - tak śmierdział! Jak zepsuty tłuszcz... Ale nie sam w sobie, tylko już na skórze, a potem przestałam to czuć.
miałam go kupic dobrze ze sie wstrzymałam:-)

Co do kalkulatora wagi to jade równo z nim (nawet troche ponizej) co mnie bardzo cieszy(8 kg zacvzrty 30 tydzień), cellulit ?! A kto go nie ma, ale nie jest jakis drastyczny wiec licze ze po ciązy wraz z cwiczeniami zniknie w większości - najbardziej obawiam sie rozstepów na razie sie smaruje codziennie i mam nadzieję ze jakos mnie to uchroni

Błoto jest fajniutkie :tak::-D Szczypie trochę, ale ja sobie chwalę. Najpierw sobie peeling funduję, potem błotko, owijam folią, wkładam niewyjściowe dresiki, pakuję się pod kocyk i leżę pół godziny. Ciepłao ważne jest przy tym błotku. Skóra po tym gładziutka, jędrna... super... Co prawda w ciąży nei stosuję, ale przed ciążą raz w tygodniu obowiązkowo. Fajna sprawa.
cyniczna to jeszcze bardziej zachęciłaś mnie do zakupu:tak: na końcówce ciąży zamówię:tak: ciekawe czy karmiąc piersią można to stosować:confused:

a ja na te urządzenie na cellulitis zdecyduje się napewno i już wam mówie dlaczego.:-)
w dzień dobry tvn była przed wakacjami taka seria co działa na ciała i tam kobiety wypróbowywały skuteczność zabiegów kosmetycznych. W jednym odcinku korzystały właśnie z urządzenia które działało na takiej samej zasadzie jak to, oczywiście było ono bardziej profesjonalne, ale ceny zabiegów też wysokie. Zarówno te kobiety jak i dermatolog potwierdzili że pomaga.:tak:

Hej! Apropo wagi, ja też się nią martwię. Nie wiem jak jest teraz, ale na ostatniej wizycie (26 t +3) byłam 5 kilo na plusie. To jest niedużo, ale cały problem polega na tym, że przed samą ciążą przytyłam 6 kilo:szok: i pierwszy pomiar w ciąży pokazał 69:szok:. Tragedia. ( To mój kochany mąż mnie tak doprowadził bo odkąd wrócił z wojska ciągle kusił mnie słodkościami:wściekła/y:). Na początku ciąży wcale nie tyłam, tylko brzuszek mi rósł, a teraz mam zakaz ruchu (lekko skrócona szyjka) i przez 6 tygodni +3,5. Pociesza mnie jedynie to, że wszyscy mi mówią że świetnie wyglądam i że tylko w brzuszek mi idzie (mam tylko nadzieję, że to nie tylko uprzejmość, ale szczere uwagi:happy:).
A na cellulit mam świetny sprzęt, tj. mojego męża;-). Kupiłam niedrogi przyrząd do masażu w Rossmanie i codziennie wieczorem moje kochanie zasuwa nim 5 minut po jednym udzie i pośladku a 5 po drugim. Przyrząd ten stosuję jakieś 3 tygodnie i cellulit wyraźnie się zmniejszył:-)

tylko chyba w ciąży nie można stosować żadnych urządzeń elektrycznych jak i tych ręcznych wałeczków z wypustkami:no: pamiętam że na moim było napisane by nie używać w ciąży:no:

tak? to mi dałaś do myślenia:confused2:. Na tym moim nic nie było napisane. Elektryczne to wiem, że nie. Ale taki ręczny wałeczek. Muszę to sprawdzić:baffled:

reklama
A mi się marzy orbitrek, tak na ogólny "rozruch", bo po kilku latach zastoju to czuję sie jak stara babcia:-p

Do góry