reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

cyniczna 83 wazyłam w dniu porodu Zuzy. Teraz zaczynałam z 68 mniej wiecej (waga mi się dosc waha +-1,5kg) i tez licze, że wiecej niz 82-83 na koniec nie bedzie.... i na dodatek licze ze po tym porodzie wroce do wagi sprzed pierwszej ciąży :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ciekawe czy umiem dobrze liczyć :-)
Liczę, że uda mi sie zatrzymać z tymi kilogramami... jak sobie przypomnę, że dwa lata temu ważyłam 58kg... potem niestety terapia hormonalna mnie dobiła... No, mogło być gorzej hahahahaha Jest ok. Wczoraj mi sąsiadka powiedziała, że jest zaskoczona widokiem mojego brzuszka, bo nie wiedziała, że w ciąży "I to tak wysoko" jestem, chwaliła, że nie przytyłam, tylko brzucho urosło. Och, przytyłam, przytyłam. Waga nie kłamie. :-D:-D:-D ale miło takich kłamstewek posłuchać ;-):-):tak::-D

reklama
Abeja :-D to cieszę się że sama nie jestem ze zbuntowanym dwulatkiem;-) gdzie te czasy kiedy w pierwszej ciąży leniło sie na całego:tak: obawiam się że teraz nie będzie czasu na tycie;-)

ale dziewczyny no przecież jest oczywiste że te wszystkie kilogramy idą tylko i wyłącznie w brzuch:tak: i tego się trzymajmy;-):-)

Ja melduje ze juz mam 63 z poczatkiem 58 ale tragedii nie ma na razie:confused: Nadal oczekuje rozstepow- jeszcze sie nie wylonily ale wrog zazwyczaj atakuje z zaskoczenia:-D

ja mam 59-z poczatkiem 51-ale juz w 11 tyg mialam 58....:-D ppotm schudlam bo przestalam sie obżerac i teraz juz mam gdzies i jem jak wsciekla ale na szczescie(odpukac) nie tyje az tak bardzo:tak::tak::tak:

ostatnio doszłam do wniosku że kilogramy to pikuś;-) nazbiera się trochę ale zawsze dużo samozaparcia i da się zwalczyć ;-) najgorsza jest rozciągnięta skóra na brzuch:baffled: z tym nic się nie da zrobić:no: u mnie brzuch się uratował ale nie wiem jak będzie po drugiej ciąży:baffled:

a ja wlazłam wczoraj na wagę i pół kilo mniej :tak: doszłam do wniosku, że te ostatnie 3,5 kilo na plusie w ciągu ostatniego miesiąca było spowodowane lodami, słodkościami i obżarstwem na Mazurach ;-) tydzień rozsądnego jedzenia, zero lodów i wszystko jest w porządeczku. a skóra na razie super - smaruję 2x dziennie oliwką i żadnych rozstępów :-)

a ja wlazłam wczoraj na wagę i pół kilo mniej :tak: doszłam do wniosku, że te ostatnie 3,5 kilo na plusie w ciągu ostatniego miesiąca było spowodowane lodami, słodkościami i obżarstwem na Mazurach ;-) tydzień rozsądnego jedzenia, zero lodów i wszystko jest w porządeczku. a skóra na razie super - smaruję 2x dziennie oliwką i żadnych rozstępów :-)
daizee rozstępy gdzieś ok 7-8 miesiąca wychodzą:baffled: przynajmniej ja tak miałam w pierwszej ciąży, twardo smarowałam brzuch zapominając o boczkach:baffled: obyś była szczęściarą bez tych ozdóbek:-)
ja mam wrażenie że rozstępy jak mają się zrobić to choć by człowiek całą ciąże moczył się w oliwce to i tak się zrobią:baffled: ja w poprzedniej ciąży używałam musteli miesiąc w miesiąc:tak: i jak wysmarowałam się wieczorem to następnego dnia wieczorkiem czułam jak tłusta warstwa zmywa się z wodą więc nawilżała super:tak: mimo iż od 6 miesiąca smarowałam się 2 razy dziennie to i tak się zrobiły:baffled: a brzucha w ciąży wcale wielkiego nie miłam:no: więc jak ma się słabe włókna kolagenowe to niestety zrobią się i nic nie pomoże:no: teraz smaruję się balsami nawilżającymi nieraz oliwką ale już mam w nosie czy dwa więcej mi się zrobi czy nie:-p

ja póki c tez rozstepow nie mam, ale brzucvh tez nieduży wiec nie maja na czym sie robic, bo wazylam 67 kiedyś i jesli tej wai nie przekroczr i brzuch mi nie urośnie sporo wiekszy niz mialam jak bylam pulchna to licze ze mis ie nie zrobią, oliwką tez smaruje i czasem z Gerbera balsamem na rozstępy, ale jak mi si przypomni, nie po każdej kąpieli, zazwyczaj co 2 dni..... raz dziennie..... ja i moja systematycznosc:-D

reklama
Ja do 21 tyg ciazy przytyłam 4 kg. teraz chyba w góre poszły kolejne 2 ;-). Ale na wage nie wchodze robie to tylko jak jestem u dr :-) .. mam nadzieje ze dużo nie przytyje. a malutka nie pójdzie w ślady tatusia i nie bedzie duża, bo tatuś wcześniak urodzony w 7 miesiacu z wagą 3700 :szok: :-)

Do góry