reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

ja teraz na zwolnieniu, więcej leżę żeby odciążać moją nerkę z zastojem no i czuję że zacznę przybierać sporo - nie jem więcej niż przed ciążą, w sumie mi się nie chce - ale od małej ilości ruchu...
Na razie 5kg na plusie.
Hehehehehe, też mam 5kg na plusie... ale ja słusznych rozmiarów byłam i przed ciążą. W każdym razie nadal wierzę, że zatrzymam się na 82kg. Czy to możliwe, żebym do końca tylko 7kg jeszcze przybrała? :-D:-D:-D To pytanie retoryczne ;-):-D:-D:-D

reklama
No wiesz Cyniczna, ja czytałam że osoby, które mają zapasy przed ciążą tyją mniej właśnie z tego względu... ;-)

ja przed ciaza bylam strasznie szczupla przy wzroscie 167 cm miaalm 47 kilo i nigdy nei umailam zgubnac w dniu dzisiejszym waze 55 kilo mam nadzieje ze troche kilogramow zostaniew mi po ciazy

ja przed ciaza bylam strasznie szczupla przy wzroscie 167 cm miaalm 47 kilo i nigdy nei umailam zgubnac w dniu dzisiejszym waze 55 kilo mam nadzieje ze troche kilogramow zostaniew mi po ciazy
spoko Niunia podrzucę ci po porodzie trochę moich na pewno będę miała ich pod dostatkiem:-D

No wiesz Cyniczna, ja czytałam że osoby, które mają zapasy przed ciążą tyją mniej właśnie z tego względu... ;-)

Guzik prawda, to nie od zapasów zależy, a od charakteru i gospodarki hormonalnej w czasie ciąży. Ja od dziecka byłam przy tuszy i w tej ciąży startowałam z wagą niewiele mniejszą niż na koniec pierwszej ciąży. Do dzisiaj mam 10,5 kg na plusie. Tylko tyle, bo się pilnuję, a moje chłopaki same mają już koło 1,5 kg łącznie. :-)

Guzik prawda, to nie od zapasów zależy, a od charakteru i gospodarki hormonalnej w czasie ciąży. Ja od dziecka byłam przy tuszy i w tej ciąży startowałam z wagą niewiele mniejszą niż na koniec pierwszej ciąży. Do dzisiaj mam 10,5 kg na plusie. Tylko tyle, bo się pilnuję, a moje chłopaki same mają już koło 1,5 kg łącznie. :-)
GEMELO bedziesz miec blizniaki ??

Ja przez prawie 21 tygodni przytyłam jakieś 2 kg. Niewiele, ale przed ciążą miałam lekką nadwagę i lekarz twierdzi, że wszystko ok.

reklama
u mnie z wczoraj waga +4kg:tak: w poprzedniej ciąży przytyłam +18kg:baffled: zrzuciłam po pół roku od porodu:tak: ale powiem szczerze że bardzo w poprzedniej ciąży sobie folgowałam:sorry2:

roksi :-) proszę jak wiele nas łączy - dzieciaki z jednego roku ;-) folgowanie w pierwszej ciązy i + 4 w drugiej :-)))))
Tyle ze ja w pierwszej +27 :-)

cyniczna 83 wazyłam w dniu porodu Zuzy. Teraz zaczynałam z 68 mniej wiecej (waga mi się dosc waha +-1,5kg) i tez licze, że wiecej niz 82-83 na koniec nie bedzie.... i na dodatek licze ze po tym porodzie wroce do wagi sprzed pierwszej ciąży :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D ciekawe czy umiem dobrze liczyć :-)

Do góry