reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

a ja ostatnio zakupiłam sobie oliwkę w żelu jonsona. chciałam polecany pzez Amelkową Sanosan, ale niestety u mnie w aptece nie było.
.

No ten Sanosan nie jest tak łatwo dostępny... Jakiś czas temu był w Super Pharmie, ale już dawno nie widziałam, no i teraz kupiłam w Astrze... Ale to w Opolu, nie wiem jak będzie w innych miastach. Kiedyś jeszcze dawno temu kupiłam jeden w InterMarche...
Te oliwki są sprowadzane z Niemiec, wszystkie napisy mają po niemiecku, tylko taką naklejkę z tyłu z opisem po polsku... Zachwalać już nie będę :-p:-p;-) Posmarowałam się dwa dni temu ostatnio a skóra do tej pory jak pupka niemowlaka...

reklama
Sanosan z tej firmy kupiłam sobie wczoraj krem na rozstępy bo udalo mi się znaleś a wy tak chwalicie firmy Niemieckie no to się skusiłam i nawet nie było drogie 12zł

u mnie z wczoraj waga +4kg:tak: w poprzedniej ciąży przytyłam +18kg:baffled: zrzuciłam po pół roku od porodu:tak: ale powiem szczerze że bardzo w poprzedniej ciąży sobie folgowałam:sorry2:

w poprzedniej ciąży miałam tak że 8kg na plusie na początku 7 miesiąca czyli w sumie nieźle a tu 7,8 i pół 9 przybyło 10kg:szok: ale tak jak pisałam pozwalałam sobie na wszystko:sorry2:

ja teraz na zwolnieniu, więcej leżę żeby odciążać moją nerkę z zastojem no i czuję że zacznę przybierać sporo - nie jem więcej niż przed ciążą, w sumie mi się nie chce - ale od małej ilości ruchu...
Na razie 5kg na plusie.

ja mam już 10 kg na plusie. :szok::szok: ale najwięcej przybrałam na wadze w I trymestrze przez mdłości i to, że musiałam co chwilę coś jeść. teraz staram się ograniczać i nie jeść "za dwoje", tylko "dla dwojga" :tak::-)

może jakaś przyszła mama z warszawy miałaby ochotę się zapisać na gimnastykę dla kobiet w ciąży? :-)

Ostatnia edycja:
ja byłam niedawno u lekarza i w ciągu 2 tyg przytyłam 400 g bardzo się ucieszyłam bo wcześniej przez 2 tyg było 1,300kg więc w ciągu mies 1,7 kg, a od początku niecałe 8 kg. ja to tylko myślę żeby nie było więcej jak 15 kg do końca

ja zaczęłam z wagą 61 kg, teraz mi wybija 66 -67 kg, wydaje mi się, że w ciągu dwóch dni 1,5 kg mi przybyło :-D, ale mam to gdzieś, wcinam właśnie ptasie mleczko o smaku czekoladowym, polecam na deszczowy dzień ;-)

reklama
ja w ciągu ostatniego miesiąca 3,5 kilo przytyłam, położna powiedziała, że trochę za dużo:baffled: od początku +8kg. więc postanowiłam trochę przystopować z lodami....

Do góry