reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży, kosmetyki, wracamy do formy...

reklama
Monisia witaj w klubie - zaspiewajmy razem..:DDD
Karolinusia :)))
Mi moj M mowi ze mu te nadprogramowe kilogramy nie przeszkadzaja ale ze sama lepiej sie poczuje jak cos z tym zrobie. Ja mam dosyc tej nadwagi!!! Ale nic mi sie nie chce..:((( Tak naprawde myslalam zeby pojsc na basen ale oficjalnie nie ma na to czasu..nieoficjalnie..wstydze sie rozstepow..wszedzie..Dziwne jest - ze sie nie obzeram,slodycze przyhamowalam..a kg rosna..:((( Ciagle latam w ciazowkach bo w nic innego nie wchodze a jak bym kupila cos w wiekszym rozmiarze to juz wogole nic nie chcialoby mi sie robic ze soba.. Wogole jakas zrezygnowana jestem i czuje sie strasznie we wlasnej skorze. Na mysl o cwiczeniach - od razu odzywa sie glosik "jak mi sie nie chce".. Nie wiem co ze mna nie tak..

mayo ruszaj z Dukanem..ta dieta poprawia nastrój..nie głodujesz..kilosy lecą..chce sie żyć..do roboty..nie wymaga wiele..tylko jedzenia tego na co pozwala Dukan..warto sie pomeczyć..wierz mi!!!

Mayo- ja tez mam pełno rozstępów. Najwięcej mam na brzchu i udach. Na udach nie powiem, bledną, nie są już tak widoczne, myślałam, że będzie gorzej, na brzuchu jest pól na pół. Są i ciemne i jasne. Też planujemy iść z małą na basen, chodzić jakiś raz,czy dwa razy w tygodniu jak już będzie cieplej. Strój dwuczęściowy nie wchodzi w grę. W jednoczęściowym też tak średnio, więc postanowiłam kupić sobie strój w typie Tankini. To jest taka bluzeczka z majtkami. Myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie;-) A i przy okazji trochę ruchu mi się przyda:p

Ja sie pochwale, ze mam -6kg na wadze i tylko kilogram do wagi przedciazowej tak wiec super. Wczoraj weszlam w spodnie ktore nosilam do pracy jeszcze przed ciaza wiec moje samopoczucie jest ogromniaste :)

reklama
łysa widzisz!!! super!!! gratulacje!!!

monisia: Z tego co ja się orientuję to nie powinno się.
W książce jest napisane zresztą:
"W tym czasie, niezależnie od nadwagi, nie do pomyslenia jest
wprowadzenie jakiejkolwiek kuracji odchudzającej,bo miałby to
negatywny wpływ na wzrost i rozwój noworodka.
Zaleca sie przyjąc stosowanie diety podobnej do stosowanej w zwykłej
ciązy fazy Protal III złagodzonej poprzez 3 zalecenia:
- dodatkowy drugi owoc zamiast jednego,
-użycie półtłustego mleka i nabiału (20% tł) w miejsce chudych (0%),
-unikac proteinowego czwartku".

Do góry