reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

reklama
A to juz Piwonia duzo zalezy od organizmu jak sie ma tendencje do tycia to ciezko zrzucic a jak sie jest z natury szczuplym to zawsze latwiej, a jak sie do tego ma dobra przemiane materii to faktycznie karmienie moze w tym pomoc.

No to teraz wcale mnie nie pocieszylyscie...:dry: Zawsze myslalam ze karmiac piersia duzo sie traci na wadze i szczerze mowiac to tylko na to liczylam ze mi pomoze zrzucic te dodatkowe kg:-( A teraz juz jestem swiadoma ze chyba nigdy nie wroce do wagi z przed ciazy:-:)-:)-( No nic trzeba bedzie sie z tym pogodzic i pochowac wszyskie lustra w domu w piewnicy:sorry2:

hej, przez całą ciążę przytyłam jedynie 2 i pół kilograma,jak wyjęli mi Gabrysie to ważyłam mniej niż przed ciążą,ale jak wyszłam ze szpitala to pozwoliłam sobie troche na różne smakołyki i teraz ważę tyle ile ważyłam przed ciążą:)

w takim razie ja protestuje!!! nie zgadzam sie z takim porzadkiem na swiecie ze jedne mamy tyja 2,5 a inne 30kg :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to w dodatku pewnie zawsze jest tak, ze malo tyja te ktore z waga problemow nie maja a pozostale....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
gdzie tu jakas elementarna sprawiedliwosc???

no i jeszcze jedno mnie strasznie "boli" - w ciazy przez zgage niewiele moglam jesc a teraz jak karmie... nic to... prowadze sobie dzienniczek i w razie czego powinnam wiedziec co ewentualnie szkodzi malej... wczoraj testowo wciagnelam 3 kostki czekolady ;-)

Apropo dzienniczka- moja siostra przy pierwszym dziecku zapisywala w dzienniczku ile mala zjadla, o ktorej, jak dlugo spala i o ktorej zasnela i powiem wam ze po kilku tygodniach byla w stanie z dokladnoscia do co 5 minut okreslic kiedy mloda zacznie marudzic, bo albo juz glodna, albo juz spiaca :-D
Prowadzenie tego dzienniczka nie wymagalo wiele wysilku- prosta tabelka na lodowce, szybko zapisac godzine i juz :-)

ja prowadze dzienniczek bo u mnie jest ryzyko ze mala bedzie alergiczka ale juz po kilku dniach widac ze ma jakis tam swoj rytm dnia :-)
sa jeszcze jakies wyskoki, ze chce jesc np. co godzinke ale to raczej przez upaly, bo pociumka 10 minut i zasypia ;-)

w takim razie ja protestuje!!! nie zgadzam sie z takim porzadkiem na swiecie ze jedne mamy tyja 2,5 a inne 30kg :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i to w dodatku pewnie zawsze jest tak, ze malo tyja te ktore z waga problemow nie maja a pozostale....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
gdzie tu jakas elementarna sprawiedliwosc
Ja tez protestuje i jestem tego samego zdania:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:

Ja w ciąży przytyłam 6,5 kg i całość już zrzuciłam :-D
Zobaczę na własnej skórze jak to jest z tym chudnięciem przy karmieniu piersią ale w moim otoczeniu koleżanki które karmiły dużo szybciej chudły niż te co na butli były :tak:

reklama
Ja tez protestuje!!!!
To co wy zescie robily ze tak malo przytyly,he?
Ja sie staralam normalnie odzywiac i nie objadac i co tez sporo mi przybylo.....2 tyg temu na wizycie bylo 13 na +...a teraz to juz pewnie wiecej....wrrr.....:baffled:

Do góry