reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Miranda ja pewnie jeszcze troszkę i też przybiję piątkę;-)
a ja się ograniczam-no nie dosłownie
ale na przykład lody jem tylko 2 razy w tygoniu, nie jadam pieczywa wieczorem, no i słodyczy nie tykam, a więc od 2 tygodni waga stoi w miejscu i całe szczęście bo to już w sumie +16
Ograniczać będziesz się po ciązy, teraz masz swoje przysłowiowe 5 minut
;-) Ale podziwiam, za wytrwałość i determinację
a ja wagowo to jakbym była dopiero w 5 miesiacu czy to normalne ze tyle sie je a tak mało przybiera na wadze? ja mam chyba przemiane materii jak samolot odrzutowy albo cos....
Ja według tabelki jestem w 7 miesiącu czyli prawidłowo, ale do 6 miesiąca lekarz zarzucał mi odchudzanie, bo nawet dzidziuś był mniejszy niż wiek ciązy wskazywał, a jadłam naprawde wszystko...
Ja patrząc na poprzednią ciążę moją i moich koleżanek, widzę, że bardzo różnie bywa. Niektóre tyją 30 kg i w ciągu 3 miesięcy po porodzie mają swoją wagę wyjściową, niektóre około 15 i też w czasie karmienia samo znika.
Ja niestety należałam do przypadków, że mimo karmienia nic samo nie chciało znikać i w końcu pogodziłam się z tym, że trzeba się wziąć za odchudzanie. Mam nadzieję, że tym razem będzie mniej kilogramów do zrzucania. Ale czego nie robi się dla maluszka
Jedna koleżanka urodziła 30 kwietnia i mówi, ze ma 10 kg do zrzucenia, ale nie martwi się, bo liczy, że przy karmieniu piersią zrzuci zbędne kg.
Druga urodziła 9 maja i mówi, ze 3 tygodnie po porodzie ma wagę jak przy pierwszym wpisie w karte ciążową.
Kilogramy to bardzo indywidualna sprawa...
miranda
Fanka BB :)
razem 16 kilo, ale mam nadzieję że to dużo w tym wody. Taki juz mój organizm że wodę zatrzymuje.Poprzednio też zaczynałam z 83( teraz 84) skończyłam na 112, ale zupełnie się nie ograniczałam a pod koniec juz nie mogłam chodzić i stękałam na wszystkie sposoby. Z 2 tyg. po cc ważyłam 98 kg, resztę musiałam zrzucić za pomocą diety. W sumie te nadprogramowe 15 kilo w 7 miesięcy zgubiłam, ale mocno trzymałam się diety. Mam nadzieję że juz dużo więcej nie przytyję a nadmiar Mała wyssie z piersi.To ile juz wsumie mirando przytylas?
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Ja pewnie już tyle mam (ale nie kupiłam jeszcze baterii ,żeby to potwierdzić),bo kazdy mi mówi ,że się zaokrągliłam i buzię mam jak księzyc w pełni
reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Na razie nie kupuję,bo faktycznie bez niej mam o jeden stres z głowy,a cos ostatnio hormony coraz bardziej dają znać o sobie i jestem jak wulkan tylko czekac aż wybuchniei nie kupuj:-)
poczekaj do wizyty u lekarza:-)
Podziel się: