reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

A mowilam Miranda wyrzuc baterie:-D:-D:-DNarazie nie dolanczam do ciebie ale niedlugo kto wie:cool2::cool2::cool2:

reklama
a ja się ograniczam-no nie dosłownie:)
ale na przykład lody jem tylko 2 razy w tygoniu, nie jadam pieczywa wieczorem, no i słodyczy nie tykam, a więc od 2 tygodni waga stoi w miejscu i całe szczęście bo to już w sumie +16

Ograniczać będziesz się po ciązy, teraz masz swoje przysłowiowe 5 minut
;-) Ale podziwiam, za wytrwałość i determinację :tak:

a ja wagowo to jakbym była dopiero w 5 miesiacu :eek: czy to normalne ze tyle sie je a tak mało przybiera na wadze? :eek: ja mam chyba przemiane materii jak samolot odrzutowy albo cos....:eek:

Ja według tabelki jestem w 7 miesiącu czyli prawidłowo, ale do 6 miesiąca lekarz zarzucał mi odchudzanie, bo nawet dzidziuś był mniejszy niż wiek ciązy wskazywał, a jadłam naprawde wszystko...

Ja patrząc na poprzednią ciążę moją i moich koleżanek, widzę, że bardzo różnie bywa. Niektóre tyją 30 kg i w ciągu 3 miesięcy po porodzie mają swoją wagę wyjściową, niektóre około 15 i też w czasie karmienia samo znika.
Ja niestety należałam do przypadków, że mimo karmienia nic samo nie chciało znikać i w końcu pogodziłam się z tym, że trzeba się wziąć za odchudzanie. Mam nadzieję, że tym razem będzie mniej kilogramów do zrzucania. Ale czego nie robi się dla maluszka :)

Jedna koleżanka urodziła 30 kwietnia i mówi, ze ma 10 kg do zrzucenia, ale nie martwi się, bo liczy, że przy karmieniu piersią zrzuci zbędne kg.
Druga urodziła 9 maja i mówi, ze 3 tygodnie po porodzie ma wagę jak przy pierwszym wpisie w karte ciążową.

Kilogramy to bardzo indywidualna sprawa...

To ile juz wsumie mirando przytylas?
razem 16 kilo, ale mam nadzieję że to dużo w tym wody. Taki juz mój organizm że wodę zatrzymuje.Poprzednio też zaczynałam z 83( teraz 84) skończyłam na 112, ale zupełnie się nie ograniczałam a pod koniec juz nie mogłam chodzić i stękałam na wszystkie sposoby. Z 2 tyg. po cc ważyłam 98 kg, resztę musiałam zrzucić za pomocą diety. W sumie te nadprogramowe 15 kilo w 7 miesięcy zgubiłam, ale mocno trzymałam się diety. Mam nadzieję że juz dużo więcej nie przytyję a nadmiar Mała wyssie z piersi.

Ja pewnie już tyle mam (ale nie kupiłam jeszcze baterii ,żeby to potwierdzić),bo kazdy mi mówi ,że się zaokrągliłam i buzię mam jak księzyc w pełni:baffled:

reklama
Do góry