reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga sprzed i po ciazy

Ponieważ pracuje w centrum kosmetycznym, nie mam problemów z masażem. Jeżeli tylko boli mnie kręgosłup koleżanka z chęcią mi ulży. Natomiast na razie nie moge narzekać. Nie jest źle. Może też dlatego, że przytyłam na razie 3 kg, ale podobno to niezależne jest od wagi.

reklama
ajj dopiero doczytalam ze to nie lekarz tylko u Ciebie masarzysci nie chca sie podjac ... Moj P teraz mi podpowiada ze jezeli jest dobry masazysta to wie jak sie masuje kobiety w ciazy bez zadnego zagrozenia... Widocznie w polsce takich mamy fachowcow... :wściekła/y:

Ponieważ pracuje w centrum kosmetycznym, nie mam problemów z masażem. Jeżeli tylko boli mnie kręgosłup koleżanka z chęcią mi ulży. Natomiast na razie nie moge narzekać. Nie jest źle. Może też dlatego, że przytyłam na razie 3 kg, ale podobno to niezależne jest od wagi.

oczywiscie nie zalezy to od wagi... Masaz jest bardzo pomocny w ciazy... na zmeczone, opuchniete stopy najlepszy jest masaz stop tak samo jest z kregoslupem... wazne zeby robic go nie lezac na brzuchu i umiejetnie dobierajac sile nacisku na miesnie...
Mitemil z tego co czytam to jestes szczesciara ze nie masz z tym problemu;-)

Deli jak??Mamprze oczami wizje otylej kobiety po porodzie:wściekła/y::wściekła/y:
A tak serio staram sie ograniczac slodycze, co nie oznacza ze nie jem ich wcale. Jem wtedy gdy jestem glodna, w ogole mam zmniejszona pojemnosc zoladka, chyba dlatego ze brzuszek wysoko. No i chyba sama natura wie co robi bo mam nadwage, wiec dzidzia pewnie czerpie z zapasow

No to ci dobrze. Ja w sumie jem wtedy kiedy mam ochotę, ale najwięcej owoców :) między posiłkami czyli obiadek i śniadaniem. Ale słodyczy też raczej nie jadam. Czasami jak mnie najdzie co jest rzadko.
U mnie nie było zapasu więc natura teraz chyba zbiera. Jak dalej będzie szło tylko w brzuszek to ok. Ale gdzie indziej nie chce :).

Ja dziś się zważyłam i... 60.8 kg więc jakby troszke się ruszyło bo to już 80dkg od początku :tak:
Mam nadzieje że niedługo będzie chociaż 2 kg na plusie :-D

u mnie to porażka przed pierwsza ciążą ważyłam 59 kg przy wzroście 171 cm w ciąży przytyłam 29,a po porodzie ważyłam 75kg .teraz jestem w 19 tygodniu i barzdzo sie staram dużo nie przytyć i mam nadzieję ze mi sie to uda .

reklama
Mimiam faktycznie sporo przytyłaś w poprzedniej ciązy, ale pewnie teraz się pilnujesz, żeby nie popełnić drugi raz tego samego błędu??

Do góry