reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Waga sprzed i po ciazy

ja dziś weszłam w przychodni na wage bo myslałam że moja domowa przekłamuje, ale nie - mam 50 kg czyli mniej niż przed ciążą, wszystkie ciuchy na mnie wiszą ale fałd skórny na brzuchu nadal mam :-(. Nie chce sie odchudzac bo jeszcze większy wieszak będę, tylko jak pozbyć się brzucha?? Brzuszki robię, choć dość nieregularnie ale efektu nie widzę, tzn mięśnie są doskonale wyczuwalne ale ich nie widac bo skóra zwisa...

może mamy które miały podobnie w poprzednich ciążach się wypowiedzą czy taka skóra się kiedyś "wchłonie" a jesli tak to kiedy??

reklama
ja dziś weszłam w przychodni na wage bo myslałam że moja domowa przekłamuje, ale nie - mam 50 kg czyli mniej niż przed ciążą, wszystkie ciuchy na mnie wiszą ale fałd skórny na brzuchu nadal mam :-(. Nie chce sie odchudzac bo jeszcze większy wieszak będę, tylko jak pozbyć się brzucha?? Brzuszki robię, choć dość nieregularnie ale efektu nie widzę, tzn mięśnie są doskonale wyczuwalne ale ich nie widac bo skóra zwisa...

może mamy które miały podobnie w poprzednich ciążach się wypowiedzą czy taka skóra się kiedyś "wchłonie" a jesli tak to kiedy??

Z czasem ci sie wchłonie moja ginka mówi mi zawsze jak to se pani wyobraża skóra naciągała sie przez 9 miesięcy a teraz pani chce w 3 miechy wrócic do formy????????????/

mi za pierwszym razem ładniej się brzuszek wchłonął choć kilogramowo byłam cięższa...teraz jest gorzej :( na skórę to myslę jakieś kosmetyki ujędrniające, wcieranie, masowanie- może trochę wspomóc no bo same brzuszki faktycznie mogą wyrobić mięśnie ale skóra niejędrna...

powiem Wam ze brzuch i bez cwiczen i bez diety wlasciwie ok, nie moge narzekac, taki maly zostal ale skora mi nie zwisa

bardziej mnie uda dobijaja:-( odtluszczone, celulit z kilometra widac
zna ktos dobre ciwiczenie na te obszary?
tak zeby miesnie brzucha nie braly udzialu w tym cwiczeniu bo nie moge jeszcze cwiczyc

Ostatnia edycja:
i będę sobie tańczyć w salsowych rytmach:tak:
jeszcze coś na uda by się przydało - znacie jakieś PROSTE ćwiczenia na te partie???
ANDARIEL a Ty tańczysz salsę? A może chciałoby Ci się ze mną zapisać do salsalibre na taniec z dziećmi w chuście - bo samej to mi brak motywacji :cool: a to jest na solcu obok dworca (bo z tego co kojarzę to Ty masz dostęp do skm'ki? Ale to taka luuuuuźna propozycja.
A co do ud - to rób takie wypady jakbyś na nartach chciała jeździć - to jeszcze na dupkę działa i przykuce na rozstawionych nogach

6 WEIDERA kiedyś próbowałam - dziękuję sensu to w moim przypadku nie ma padłam po 2 dniach, mój M po wymiękł pod koniec - to nie do zrobienia jest!

Ja tez A6W juz nie robie:zawstydzona/y: Ale nie dlatego ze lenistwo wzielo gore tylko zamienilam te cwiczenia na cos bardziej przyjemnego. Teraz codziennie rano cwicze pilates i wieczorkiem yoge. Narazie efektow nie widac bo za krotko robie ale znacznie lepiej i pewniej sie czuje! Do tego nie jem slodyczy, smazonego i po 20 godz! 5 malych posilkow dziennie. Jak juz nie bede karmic piersia zaczne liczyc kalorie do 1400 dziennie! Diety nigdy nie stosowalam i nie zamierzam. Niechcem chudnac szybko i na krotko. 0,5 kg tygodniowo to zdrowe zrzucanie wagi bez efektu jojo i tego sie trzymam:tak:

za mną 3tyg: cwiczę juz do 40min codziennie oprócz sobót i niedziel w tym 160 brzuszków nadal jem nie przekraczając 1500 kal i ostatni kęs przed 18.00:-) i jakie efekty? dla mnie super!! dzis waga pokazała 78,5:-) czyli od porodu zeszło mi 20,5kg!!!!! a przez 3tyg 6,5kg! i widać gołym okiem ze to tkanka tłuszczowa mi schodzi na dodatek smaruje się kremami spalającymi tkanke tłuszczową ale bez kofeiny i celulit i widze powoli efekty

a mleczka nadal wystarczająco:-)

ANDARIEL a Ty tańczysz salsę? A może chciałoby Ci się ze mną zapisać do salsalibre na taniec z dziećmi w chuście - bo samej to mi brak motywacji :cool: a to jest na solcu obok dworca (bo z tego co kojarzę to Ty masz dostęp do skm'ki? Ale to taka luuuuuźna propozycja.
A co do ud - to rób takie wypady jakbyś na nartach chciała jeździć - to jeszcze na dupkę działa i przykuce na rozstawionych nogach
kochana, ja przed ciążą trochę tańczyłam latino i towarzyski z mężem - swoją drogą, jak dla mnie jest to najskuteczniejszy i najprzyjemniejszy sposób na idealną wagę i umięśnienie ciała; mam dostęp do skm, ale szczerze mówiąc najwcześniej z domu mogłabym wyjść o 18, a do W-wy dojechać na 19:30, więc chyba nici z tych zajęć... ale brzmi intrygująco:tak:

reklama
Ja tez A6W juz nie robie:zawstydzona/y: Ale nie dlatego ze lenistwo wzielo gore tylko zamienilam te cwiczenia na cos bardziej przyjemnego. Teraz codziennie rano cwicze pilates i wieczorkiem yoge. Narazie efektow nie widac bo za krotko robie ale znacznie lepiej i pewniej sie czuje! Do tego nie jem slodyczy, smazonego i po 20 godz! 5 malych posilkow dziennie. Jak juz nie bede karmic piersia zaczne liczyc kalorie do 1400 dziennie! Diety nigdy nie stosowalam i nie zamierzam. Niechcem chudnac szybko i na krotko. 0,5 kg tygodniowo to zdrowe zrzucanie wagi bez efektu jojo i tego sie trzymam:tak:

za mną 3tyg: cwiczę juz do 40min codziennie oprócz sobót i niedziel w tym 160 brzuszków nadal jem nie przekraczając 1500 kal i ostatni kęs przed 18.00:-) i jakie efekty? dla mnie super!! dzis waga pokazała 78,5:-) czyli od porodu zeszło mi 20,5kg!!!!! a przez 3tyg 6,5kg! i widać gołym okiem ze to tkanka tłuszczowa mi schodzi na dodatek smaruje się kremami spalającymi tkanke tłuszczową ale bez kofeiny i celulit i widze powoli efekty

a mleczka nadal wystarczająco:-)

Podziwiam Was dziewczyny. Brak mi silnej woli i determinacji. Niby tylko 4 kg do zrzucenia, ale bardziej przeszkadza mi fałd skórny, z którym nie wiem co zrobić. Smaruje, masuje, a on dalej wisi :-(

Do góry