reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

ja własnie zerkam w moja karte ciaży bo jak ostatnio sie okazało moja waga domowa byla kompletnie do du**** byly słabe baterie i wazyla jak jej sie chcialo raz o pare kg do przodu raz do tyłu .... ogolnie przez \pol roku moze wiecej przed ciaża przytylo mi sie sporo bo na 176-177 zawsze wazylam w okolicach 67-69 a w jak zaszłam w ciaze wazylam 73-74 wiec ładnie mi przytylo sie okolo 6 kg spasłam sie
a wedlug dobrej wagi mojego lekarza to przy pierwszym wazeniiu w ktore bylo w 2 miesiacu jakos tak to wazylam 74,2 na nastepnej wizycie jakis przeszlo miesiac po 1 wizycie wazylam 75,1 a teraz jak bylam w czwartek to 76 wiec od poczatku ciazy ma plusie mam 2 kg :p chyba nie jest tak zle ,,, co prawda moja waga jest wysoka ,, zawsze mialam sklonnosci do przybierania kg ale myslalam ze 5 miesiac zaczne z wielksza iloscia kg na plusie ..

reklama
ja mam 172 cm i waze 64kg jak narazie...a dalej to zobaczymy.Moja siostra nieco wyższa w ciąży przytyła 36kg i jak rodziła ro ważyła 96kg(niezły potworek co?)

moim marzeniem koral to tez przytyć tak od 10- do gora 15 kg ale to tylko marzeniene :( no ale zobaczymy za 4 miesiace ile bedziemy mieć na plusie :) oby jak najmniej :)

tak siostra szybko zgubiła te kilogramy...w ciągu pół roku.Obecnie jej córcia ma prawie 2 latka a ona waży 63kg.

reklama
Jasne że mierzyłam i byłam w szoku
z 64cm zrobiło się 80:eek:. Długo u mnie brzuska nie było widać bo po prostu nie zdawałam sobie sprawy z tego że najpierw straciłam talię, ale co tam ...

Do góry