reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

nioo to ja juz mam prawie 4 kg do przodu ;-) ale to wydaje mi sie ze w sam raz jak na 5 m-c choc ponoc moje malenstwo jest szczuplutkie jak na swoj "wzrost";-) ciekawe czy to odemnie zalezy ;-)

a w poprzedniej iazy to do 16 tyg tylam tak 1kg miesiecznie a pozniej rowno co m-c 4 kg i na koniec ciazy 20 bylo do przodu :-D teraz mam nadzieje tylko na polowe tego :-D

reklama
ja wazylam sie u lekarza ostatnio w piatek to wazylam 66kg, czyli 2 kg wiecej od poczatku ciazy, teraz ide znowu w piatek ciekawe czy bedzie wiecej.....

A ja to się chyba mojej wagi przestraszę przy kolejnej wizycie, właśnie wróciłam ze sklepu i mam: dwie czekolady, mandarynki, karton mleka, dużą chałkę, duże opakowanie popcornu,chlebek, szyneczkę, puszkę ananasów :-) i wiecie co nie wiem za co mam się zabrac bo na to wszystko mam ochotę:-D .
Kórcze to chyba pierwszy raz tak mam w tej ciąży-nieżle:tak:

W 10 tygodniu ważyłam 55,5
teraz w 18 tygodniu - 57,5 - na razie waga rośnie powoli, ale to chyba nie jest źle. Czuję sie super, humor mi dopisuje, energii mam więcej niż przed ciążą. Oby tak do rozwiązania.

Mona2903 - ja tez wcinam ciagle ananasa i mandarynki :-D .
Wiki25 ja tez sie martwie troche ta waga, ale lekarz ostatnio mi powiedzial, ze nic na sile. Staram sie jesc urozmaicone rzeczy i zawsze kiedy jestem glodna i przynjamniej jeden cieply posilek (zupa, drugie danie) dziennie. martwie sie o kruszynke, nie moge sie doczekac na usg zeby zobaczyc czy bryka czy nie, bo ja nic nie czuje, a moze ma za malo sily bo za malo jem ;-) oby nie!!

Niczka nic się nie martw (tym że nie czujesz ruchów) Ja też nic nie czuję a dziś na USG lekarz nie mógł dziecka pooglądać bo wierzgało. Kopało jak mały piłkarz:-).

reklama
Ja przez pierwsze trzy miesiące miałam na minusie 2kg a teraz to chyba z 5kg na plusie...rośnie ciałoko rośnie:-D

Do góry