reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Hej dziewczyny! Mi tez czas szybko leci i brzusio rosnie:-) .juz 19+3 a ja dopiero 3 czasami 3,5 kilo przytylam , nigdy nie nalezalam do szczuplutkich wiec pewnie dzidzia ze mnie troche wyciagnela.koniec 5 mieisaca , a apetyt coraz wiekszy i brzusio wiekszy.ale nie bardzo martwie sie waga dalam sobie kredyt 15 kilo i mam nadziej wiecej nie przytyc.
Slicznych brzuszkow zycze:-D :tak:

reklama
:-) Witam ciezarowy, z jeszcze nie wielkimi brzuszkami i malymi skokami wagi ;-) . Mam ciekawa stronke, na ktorej mozna sobie sprawdzic ile powinno sie wazyc w kazdym etapie ciazy. http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4
Ja zawsze bylam szczupla, mimo ze sie obzeralam wszystkim od cipsow, po pizze z browarkami i cala czekolada na przekaske ;-) . Ja do jedzenia podchodze tak ''skoro cos mi smakuje, to nie moze mi zaszkodzic'' ;-). I jakos do tej pory sie udawalo ;-) . Ale skoro juz jestem w ciazy to zaczelam zwracac uwage na to co jem, bo smietnik zjadany przeze mnie moze juz zaszkodzic mojemu synkowi. Moja mama przytyla ze mna ponad 30 kg !!!!! I zdradzila mi co trzeba robic aby tak utyc :-) Wiec przekazuje wam ta tajemna wiedze: jadla 2 obiady u swojej mamy i u tesciowej, w pracy opychala sie slodkimi bulkami a w nocy jak sie budzila to potrafila zjesc 3 suche bulki, jako nocna zakonska :tak: I specjalnie nie opychala sie juz czekolada bo jej nawet nie lubi :-D . Wiec ja robie odwrotnie :-) A jak w nocy dopada mnie glodek, zagryzam jakims owocem. Bardzo lubie pomarancze i banany. Ale bardzo mnie ciekawi jak w kwietniu bede wygladac :szok: . Musze sobie koniecznie porobic teraz jakies zdjecia, bo moze zostana juz tylko wspomnienia dawnej tali :szok:

Iziaja wyszło mi, że w 40 tygodniu powinnam ważyć 73.20 - o kurcze jeszcze nigdy tyle nie ważyłam :szok: ale co tam, byleby nie bylo 80 kg :no: zobaczymy w kwietniu jak będzie hihi

Niczka 15 kilo to stanowczo nie malo na przytycie w ciazy ale wystarczajaco. tyle moge przytyc i za bardzo sie nie zmartwie ale mam w kolo kolezanki ktore tyja kolo 30 a jedne nawet 42 kilo wiec troche mnie to zmartwilo. wyobraz sobie duzych rozmiarow dziewczyne , ktora dodatkowo wrzuca na wage 30 kilo.mamao ja nie moge sobie siebie takiej wyobrazic.
Dodatkowo ciazy na mnie presja otoczenia :) dzidiza bedzie pod koniec marca a w czerwcu wesele. i jak tu sie waga nie martwic. ja juz problem z sukienka dla mnie bo taki pulpecik ze mnie :) ale coz na zmowienie uszyja . pozdrawiam serdecznie

witam Izaja dzieki za linka :-) . tylko kurcze juz ta wage przekroczylam o jakis 1,5 kilo. zzastanawialam sie czy nie za malo przytylam ale wynika na to ze nie. wrecz przeciwnie:-( . tam mi pokazuje ze powinnam przez cala ciaze przytyc 6 kilo.:no: nie dam rady , ale musze troche wyluzowac z martwieniem sie o wage . przeciez nie bede sie odchudzac :-D . pozdrawiam

ja powinnam w 40 tym tygodniu wazyc 70,6 kg- nie martwi mnie to bo juz kiedys tyle wzylam a nawet troszke wiecej -Boze jaka ja gruba bylam :szok:!
teraz waze 58 - 58,5a powinnam wazyc 59,30 -chyba mam niedowage - ha,ha.;-);-);-)
apetyt mam coraz wiekszy - a wiec niedlugo nadrobie.
pozdrawiam :tak::tak::tak::tak:

Miloku ja mam podobnie jak ty tzn. pod koniec czerwca (23 dokładnie) weselicho i musze się troszke pilnować coby jakoś ładnie w sukni ślubnej wyglądać :-D ale kiedy ją kupie to niewiem:confused: chyba dopiero pod koniec maja albo na początku czerwca...
A co do wagi to ostatnio się troszke zdziwiłam, bo będąc na wizycie u gina (po 3 tygodniach) okazało się, że schudłam 0,5 kilo - dziwne to jakieś tymbardziej, że ani razu nie wymiotowałam przez te 3 tygodnie i normalnie jadłam.
A nie wiecie czy to prawda, że przyrost wagi w ciązy liczy się od 3 miesiąca (czyli gdzieś tak od momentu założenia karty ciązy??? - bo mój gin mi tak powiedział)...

reklama
Sami wyglada na to , ze bawimy sie tego samoego dnia!! tez 23.06.ja musze suknie zamowic wczesniej bo na zamowienie mi beda szyc ze wzgledu na gabaryty(duza babka) i wzrost (182). powiedziela mi kobieta ze takich duzych nie szyja:wściekła/y: . tak mnie zdenerwowala swinia jedna:wściekła/y: .Mialam zamiar suknie wyporzyczyc ale skoro szyja na zamowienie to tylko do kupna. bede puzniej w niej do snu chodzila :tak: .
ja nic na ten temat wagi po 3 mieisacu nie slyszalam. :confused: moj gin to wogule malo mowi. jak sie sama nie wypytam to nic nie bede wiedziala:baffled:

Do góry