reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Houk! Dori, święte słowa. u mnie było na koniec 20 na plusie. Też jeszce coś została, ale to nic nie szkodzi, jakoś nie przeszkadza. ;-)
Waga musi rosnąć bo dzidzia nie jest z pierza, poza tym gromadza się zapasy na karmienie. Nie ma się co martwić, ze waga rośnie...

reklama
no koral wkoncu zajrzałam jak pisałam wczesniej miałam problem z kompem nawalił troszku ale juz jest ok:) ale fajnie masz ze ci waga stoi pozazdroscić mi przybylo okolo 3 kg ostatnio bylo 3,5 a teraz zalezy od dnia czasmi to 2,5 czasami 3 a czasami 3,5 kg wiecej ale wazne zeby dzidzia byla zdrowa :* całuje :*

mloda mamusiu u mnie tez chyba sie zaczyna okres tycia bo mam duzo wiekszy apetyt:-).ale staram sie jesc zdrowo tzn. jem duzo owocow i warzyw
poza tym czuje sie juz duzo lepiej i to mnie ogromnie cieszy :-D.i ten czas tak szybko leci jutro juz 13 tydz. pozdrawiam;-)

kochane wazylam sie jakieś 5 dni temu to na plusie miałam tak z 3 kg a dzisiaj rano sie wazylam i waga mi spadła 2 kg mi poszło w dol i niby przytylam tylko 1kg wystraszylam sie bo przecież nie wymiotuje wiec dlaczego spała mi waga??

Ostatnio pisałam, ze mam jakieś 2 czy 3 kilo na plusie i na tym narazie stoi tzn. od tej pory już więcej nie przytyłam, troszke się martwiłam, ale jak poszłam do gina i na usg i lekarz powiedział, że maleństwo ładnie rośnie to już sie nie martwie - widocznie tak ma być:-)

W 10 tygodniu ważyłam się u lekarza i waga wskazywała 55,5 (wcześniej nie ważyłam sie chyba z rok ake wydaje mi się że ważyłam 54 kg przy wzroście 165). Teraz wydaje mi się że stoję w miejscu. Wszystkie ubrania wciąż mam dobre nawet biust urósł tylko trochę na początku a teraz już nic się nie zmienia. Zobaczymy za 2 tygodnie - idę na kontrolę to i ważenie będzie.
Poza tym apetyt mam raczej średni choć nie wymiotowałam. Chyba moja fasolka ma jeszcze czas. W końcu jest prawie najmłodsza z kwietniówek.

a u mnie waga wzrosla tylko o kilogram - ale wczesniej bardzo wymiotowalam.
obecnie przez moje przezibienie tez malo jem - w wiekszosci owoce.
ale maluch rosnie jak na drozdzach - wiec sie tym nie martwie.
jeszcze bede miala czas na tycie :tak::tak::tak:.

Ja nie mam wagi w domu, ale pamietam jak sie wazylam jak chodzilam na silownie to wazylam gdzies 63-64 kilo i na ostatnich 2 wizytach u gine tez sie wazylam i waga ciagle stoi na 64kg. A w spodnie jakos sie nie mieszcze. Lekarz powiedzial, ze czasem tak jest , ze waga stoi a cialko sie przesuwa.

dziewczynki jak u was z waga ? ja juz zaczelam 16 ty tydzien i nadal 1 kg na plusie. troszke to dziwne bo brzuszek mam spory.
moze to zasluga mandarynek, ktore doslownie pozeram kilogramami!:szok:

reklama
Na dniach sie nie wazylam, ale od kilku dni mam wrazenie , ze brzuszek stal sie jakis taki bardziej nabity. Dzis przgladalam sie w lustrze i nie wiem czy chodzilo o sweter ale mialam wrazenie ze jest mnie juz zdecydowanie wiecej. Nie chcialabym przytyc za duzo w ciazy, a jak u was?

Do góry