reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

reklama
ja zaczelam ciaze z 60 kg jestem w 10-tym tyg i waze 57,5.mam nadzieje,ze duzo nie przytyje bo ciagle walcze z nadwaga.mam 1,65 m wzrostu a przed ciaza udalo mi sie schudnac 15 kg :D moja mama urodzila 6 dzieci z kazdym kolejnym byla szczuplejsza. :)

koral ja tez mam nadwage i boje sie ze sie przytyje jeszcze bardziej ja mam 176 cm i 69 kg a teraz juz mi sie przytylo do 70,5 jakos tak tragedia hehe jak ja bede wygladac w kwietniu jak słon ,,, dziewczyny co robić zeby nie przytyć za duzo w ciaży ?? kiedy najbardziej sie tyje kiedy powinno sie uwazać zeby nie polecialo za duzo pozdrawiam was goroco

_młoda_mamusia z tego co wiem po mojej ciąży to najlepiej sie ogranicza c w jedzeniu.A jak już dopada jakis mały głodek to można przekąsić coś z warzyw.A nie słodkim się zapychać.Ja tak nie robiłam i ważyła tyle ile ważyłam.Ja zaczynałam ciąże od 64,5kg a skończyłam na 85kg.Widać ile przybyło ale poszło mi dosłownie wszędzie.A dzidziuś ważył tylko 3kg.

moja waga nadal taka sama.poczatkowo przytylam nawet 0,5 kg ale 2 dni pozniej waga znowu sie cofnela.ale to mnie nie dziwi jem bardzo malutko i do tego wymiotuje.pozdrawiam

oj dziewczyny jak wam zaazdroszcze tych wag, ja juz za tydzien zaczynam 3 miesiac zero wymiotow i juz mi przybylo od samego poczatku ciaży 3,5 kg masakra buzka :*

witam cie mloda mamusiu!!!!!!!!!!
wkoncu do nas zajrzalas:-)!
ja nadal waze 57,5 waga stoi .jutro mam wizytyte u gina juz sie nie moge doczekac tak bardzo chce ujrzec malenstwo:tak: ide razem z mezem - on tez chce sobie poogladac!!!!!!!
pozdrawiam pa!!!!!!

Ja ma jakieś 3 kg na plusie - a co tam, chociaż raz w zyciu mogę mieć wagę powyżej 60 kg :-D po ciązy to co innego hihi, zresztą i tak narazie ten kto niewie, że spodziewam się maleństwa nic nie zauważył:-) żebym przytyła, chociaż ja powiem wam szczerze że bardzo bym chciała już mieć ten słodki ciążowy brzuszek i już nie mogę się doczekac jak mi wyskoczy;-) nie przejmuje się tak bardzo wagą, ważne by maleństwo było zdrowe i dobrze się rozwijało u mamusi w brzusiu.
No oczywiście 30 kg przytyć niechce i postaram się do tego nie dopuścić - wszystko z umiarem ;-)

reklama
Sami, rozumiem Cię. Ja też nie moglam się doczekać momentu, kiedy ludzie w autobusie np. zaczną zauważać, że jestem w ciąży. Ale to chyba temat na oddzielny wątek.

Ja przytylam w sumie 23 kg i zdaję sobie sprawę, że to dużo, jednak wcale nie czuję się przez to jakaś inna. Dzidzia jest zdrowa, mąż zadowolony a i ja nie panikuję już tak jak kiedyś kiedy waga pokazuje więcej niżbym chciała. Do wszystkiego można się przyzwyczaić.

Do góry