reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Dziewczyny - w tej samej książce co wyżej podają że w 9 miesiącu już się nie tyje, można nawet schudnąć tuż przed porodem.

reklama
Lastrada no to by było fajnie gdybym rzeczywiście w 9 miesiącu nic już nie przytyła :-) zobaczymy jak to będzie. Ale dziwne to troszke by było bo przecież dzidzi jeszcze dużo przybędzie. Jak 2 tygodnie temu miałam usg to maluszek ważył 1700 to jeszcze tak do 3 kg z czymś to mu daleko...hmm zobaczymy :tak:
Też mam tą książke ale nie doczytałam coś :-)

ja rowniez wczoraj przeczytalam ze w ostatnim miesiacu mozna nawet 2 kg schudnac :confused:.mimo tego, ze dzidzia rosnie.
ja sie wczoraj wazylam na wadze w domu bez ubran i wazylam 3,5 kg mniej niz u gina :eek::baffled:.

gino mi mowil ze w ostatnim miesiacu moga zdarzac sie biegónki ale ze to normalne to moze temu mozna schudnąć.Ja mam juz na plusie 13 kg od poczatku ciazy obstawilam sobie tak 13-15 to mam jeszcze 2 kg w zapasie oczywiscie fajnie :-) by byko gdyby pozostalo juz tak jak jest ale zobaczymy:confused:

A ja nadal 100 cm - trochę dziwne, że od poprzedniego razu nic nie wzrosło a przecież widze, że brzuszek urósł :confused:
Ps. a może się obniżył i wychodzi na centymetrze tyle co ostatnio (tylko że według mnie to on się jeszcze nie obniżył)

obwod w talii???????
a gdzie ta talia :-D , u mnie 100 , brzuszek spory , ale czasem wyglada na mniejszy, to zalezy co ubiore , nasi znajomi twierdz ze do twarzy mi z brzuszkiem:) - nie za duzo nie za malo, wiec chyba jest ok

a ja tak się cieszyłam że kilogramy nie przbywają i zapeszyłam oczywiście grrr hehe na wadze już mam 77 kg :-) kurcze to już 20 kg na plusiQ będzie :szok:

reklama
ja tez sobie zalozylam max 15 , teraz mam 13+, dobra nowina co do ost. m-ca , ale mnie to chyba nie dotyczy:)
u mnie raczej przekrocze granice 15 . ale co tam jakos to odrobie

Do góry