reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

A ja już waże 67 :szok:. Czyli + 13. Nieźle poszłam przez ostanie 5 tygodni. A miałam nadzieję że na 15 kg się skończy a tu nic na to nie wskazuje.

reklama
a ja się wczoraj wazyłam i moja waga stoji w miejsu hie hie :happy: tak więc dalej kilogramom mówimy STOP !! :-) jak narazie słuchają eleganckoo :-)

Z książki "W oczekiwaniu na dziecko"

Elementy składające się na przyrost masy ciała w ciąży (wartości przybliżone)

Dziecko - 3,5 kg
Łożysko - 0,7 kg
Płyn owodniowy - 0,9 kg
Powiększenie macicy - 1,0 kg
Gruczoły piersiowe - 0,5 kg
Objętośc krwi matki - 2,0 kg
Płyny komórkowe - 2,0 kg
Tkanka tłuszczowa - 3,5 kg

Razem 13,5 kg

Tuż po porodzie spadnie raptem około 4 kg, reszta z czasem, ale damy radę.

U mnie po wizycie u gina 77,4 kg, czyli 12,4 kg do przodu....:confused: (od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu rowno 1 kg...)

HEJA:-) oj mam zaleglosci:szok: od kilku dni mialam problem z wejsciem na forum ale dzisiaj juz sie udalo wiec ndrabiam zaleglosci:tak: wczoraj bylam u gina i w ubraniu mialam 12kg na plusie a dzisiaj u kolezanki o 2kg mniej :tak: dziwne te wagi-kazda wazy inaczej

hmm ja wlasnie sie zmierzylam i mam 96cm:tak: juz jakis czas stoi w miejscu a znajomi co mnie spotkaj to mowia"ale juz masz wielki brzuch":-D :-D :-D to chyba ma byc komplement ;-)

ja tej wagi w ubraniu u lekarki to wogole nie biore pod uwage,
i najoptymistyczniejsza wersja to nago i rano przed sniadaniem:-D
jak narazie dobilam do +9kg

reklama
Ja jutro mam wizyte popołudniu to znowu mnie zważą - wydaje mi się, że dużo przybyło od porzedniego razu - ale zobaczymy.
Juro napisze :-)
M_kosia to narazie maltuko ci przybyło - oby tak dalej :tak:

Do góry