reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga, obwód talii w ciąży

Była wczoraj u lekarza i 1kg do przodu w 2 tyg wiec od początku ciaży to bedzie juz 8,5. Jejku dziwczynki ja mam tez te wszystkie problemy co wy. Śpie z mężem i streta poduszek. Pod głową, bo mam ostatnio zgagae , miedzy nogami lub pod brzuchem bo tak wygodniej. Najgorzej jak maluchami sie pozycja nie spodoba to kopie mnie po nogach. Ci.ęzko mie sie przekrecac i wstawac z łozka. Jelsi chodzi o higine to golenie nog jakos mi wychodzi, ale przy gholeniu miejsc intymnych i obcinaniu paznikci pomaga mi maz na poczatku troche sie bal ale wkoncu sie odwazyl bo nie mogl na mnie patyzrec jak sie mecze. Pocieszam sie ze juz niedlugo mi zostalo niecale 7 tyg. Damy rade kobitki.:-)

reklama
Monika K-W u mnie z tym goleniem jest jak u Ciebie.... żeby nie mąz to bym zarosła jak dziki agrest :-D :-D :-D no i oczywiście ze spaniem bardzo podobna sytuacja, ciężko z każdej strony! naszczęście nie mam zgagi i nie miałam!:tak:

dzięki mona....
moze jednak niech ten dzidzulek nie będzie taki wielki bo kto go urodzi?:-D :-D :-D mam nadzieję że ten rozmiar to tylko wody płodowe hihihihi

W CIĄGU TYGODNIA PRZYTURLAŁ SIĘ KOLEJNY KILOGRAM :-) hmmm chyba już wystarczy hehe nie chcem więcej :wściekła/y:

a moja waga przeciwnie, cos stoi, podobno wg norm powinno byc miedzy 9-13 kg a u mnie wciaz niecale 8, ale brzucho rosnie wiec chyba bedzie dobrze:confused:

w koncu kupilam sobie prawdziwy metr krawiecki .
po dzisiejszym mierzeniu wyszlo mi , ze mam 106 cm.
wydaje mi sie,ze wczesniejsze wymiary nie byly prawdziwe - mierzylam sie takim sztywnym metrem meza :laugh2::-D!!!!

Ja jak sie ostatnio mierzyłam to było 110 cm :-) teraz to już pomalutQ brzusio idzie do brzodu,wogóle mam wrażenie że mi opadł jak siedze to już wogóle czuje sie jakbym jakieGoś kloca miała na kolanach hehe a to brzusioo sobie leży :-) no ale za to na wadze ide do przodu ehh w ciągu tygodnia przybył kolejny kilogram...Już od dawna czuje się jak słoniątko i wogóle się sobie nie podobam ehh na twarzy mi się przytyło,zawsze było widać kości policzkowe bo mam takie odstające a teraz buu ledwo je widać hehe obrosły tłuszczykiem,uda też jakby miały więcej no i w dupci oczywiście też troszQ przybyło w sumie już mi wystarczy,kolejnym KILOGRAMOM MÓWIMY

STOP !! :-)

reklama
KORAL - no to widze ze brzusie znowu mamy takie same....:-D u mnie tez 106 cm.

ANULA - a moj brzusio to caly czas jest tak nisko, normalnie jak siedze prosto to musze nogi rozkladac bo inaczej nie da rady....:-)

Do góry