reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

reklama
no to moja jagunia wychodzi na jakiegoś pulpeta-wielkoluda ma ok 16-17 kg i ok 97 cm, ubranka 104 są na styk, w wiekszości juz w 110 chodzimy:tak:

Moje słonko też będzie wielkim facetem. Aktualnie 95 cm i 15,5 kg wagi :-). W swojej grupie żłobkowej najwyższy. Ale kiedy musimy się szybko gdzieś przemieścić to ciężko nosić takiego pulpecika, dlatego czasami zazdroszczę mamom które mają małe kurczaczki ;-)

Jak w końcu dojdziemy na szczepienie, które powinien mieć w październiku... to w końcu potwierdzę jak duży jest Filip, na moje oko - waga ok. 14 kg, wzrost, na ile go zdołaliśmy zmierzyć ok. 93, ubranka: w część wchodzi jeszcze 86- w te elastyczne ;-), ale raczej już zmieniamy garderobę i wchodzimy w 98-104, bo jak ostatnio moja mama kupiła mu spodnie i body na 92 to tak raczej na styk... a takie fajne jej się trafiły i biedna myślała, że dłużej pochodzi :-)

Jak w końcu dojdziemy na szczepienie, które powinien mieć w październiku...

to u was podobna sytuacja jak u nas:-(, ja Maciusia próbuję zaszczepić od września i dalej nie mogę, bo walczymy z cholera wie czym (jakiś stan zapalny w organiźmie) i jest to przeciwskazanie do szczepienia, a mamy zaległą 4 skojarzoną i ostatnie pneumo

moje domowe pomiary wiele sie od tych z przychodni nie roznia :tak:
Lena wazy 12,2 kg i ma 90,5 cm wzrostu - podobno jest bardzo wysoka :szok:

reklama
Do góry