reklama
ivka76
Fanka BB :)
My już po bilansie :-) Waga: 14200g, wzrost 89-90cm (nie dał się dokładnie zmierzyć), czyli jedno drugie daje 75 centyl.
Poza tym wszystko w normie, a rozwój intelektualny sporo do przodu:-) Podobno w okolicach dziecka 3-3,5-letniego.
Poza tym wszystko w normie, a rozwój intelektualny sporo do przodu:-) Podobno w okolicach dziecka 3-3,5-letniego.
viola30
marcowa mama'06 Entuzjast(k)a
moj Antonio wazy 17.4 kg a wzrosu cos ok 90 cm mirziny byl ze tak powiem w locie bo nie moge go utrzymac
karolkaz
U nas takze po bilansie : waga 12.400 wzrost 89 cm...podobnie u nas wysoki i szczupły.....dodatkowo było szczepienie na pneumokoki (prenevar w aptece obok nas kosztował tylko 265 zł)...
ale zmartwilismy się bo pani doktor wysłuchała jakiś szmerek na serdeuszku i mamy isc na usg ....:--(..tylko dziwne to ...bo 2 tygodnie temu Antoś badany był przez naszego prywatnego pediatre i było wszystko ok ..
ale zmartwilismy się bo pani doktor wysłuchała jakiś szmerek na serdeuszku i mamy isc na usg ....:--(..tylko dziwne to ...bo 2 tygodnie temu Antoś badany był przez naszego prywatnego pediatre i było wszystko ok ..
felqua
Jas tez byl szczepiony prevenarem i orientowalam sie w cenach-wiec u nas w aptece 360 zŁ ,a w aptece w innym miescie placilismy 257zl-no toz to szoook...
Karolka-trzymam bardzo mocno kciuki zeby bylo ok!!!
No i po chorobie Jan spadl z wagi ponad 1kg..nie wiem czy to nie za duzo w przypadku malego dziecka...
No i po chorobie Jan spadl z wagi ponad 1kg..nie wiem czy to nie za duzo w przypadku malego dziecka...
karolkaz
Jas tez byl szczepiony prevenarem i orientowalam sie w cenach-wiec u nas w aptece 360 zŁ ,a w aptece w innym miescie placilismy 257zl-no toz to szoook...
Felqua - dziekujemy ..za trzymane kciukasy ...Antek tak tez spadł z wagi ...ważył juz ponad 13 kg ..ale te choroby na początku jesieni ...spowodowały spadek ......niestety :-(
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
U nas takze po bilansie : waga 12.400 wzrost 89 cm...podobnie u nas wysoki i szczupły.....dodatkowo było szczepienie na pneumokoki (prenevar w aptece obok nas kosztował tylko 265 zł)...
karolka Mateusz też miał wykryty szmer rok temu przy okazji kontrolnej wizyty, którego wcześniej nikt nie słyszał,
zrobiliśmy EKG, które wyszło dobrze. Po badaniu lekarka powiedziała, że słyszy lekki szmer nad tętnicą płucną, co dosyc często zdarza się u małych dzieci.
Wogóle nie kazała się tym przejmować, bo dziecko dobrze się rozwija.
Dla pewności pod koniec roku mamy zrobić echo serca. Mam nadzieję, że będzie ok.
Głowa do góry, po badaniu na pewno wyjdzie, że wszystko jest w porządku i Antosiowi nic nie dolega:-)
reklama
lolcia81
Podwójna szczęśliwa mama!
karolka musi być dobrze, nie ma innego wyjścia
Mateusz dobrze sie rozwija tylko mówić nie chce po polskuciagle nawija tylko po swojemu.
Wracając do tematu wątku;-)....Mateusz na mojej wadze w ubraniu ma 16 kg, wzrost...nie mam pojęcia. Mieliśmy mieć w zeszły piatek bilans ale Mato miał chore gardło więc najprawdopodobniej wybierzemy się do lekarza 2 lub 3 kwietnia to pomiary będą dokładne.
Mateusz dobrze sie rozwija tylko mówić nie chce po polskuciagle nawija tylko po swojemu.
Wracając do tematu wątku;-)....Mateusz na mojej wadze w ubraniu ma 16 kg, wzrost...nie mam pojęcia. Mieliśmy mieć w zeszły piatek bilans ale Mato miał chore gardło więc najprawdopodobniej wybierzemy się do lekarza 2 lub 3 kwietnia to pomiary będą dokładne.