reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WAGA naszych Słoneczek

Witajcie!
Kubas waży 14 kg! Ale nie wiem, ile ma wzrostu, muszę go wreszcie zmierzyć...
Noszenie na rękach niestety odpada, bo muszę najpiierw nosić swoje 79 kg z brzuchem

reklama
My już po bilansie :-) Waga: 14200g, wzrost 89-90cm (nie dał się dokładnie zmierzyć), czyli jedno drugie daje 75 centyl.

Poza tym wszystko w normie, a rozwój intelektualny sporo do przodu:-) Podobno w okolicach dziecka 3-3,5-letniego.

Po bilansie: 90 cm i 11,5 kg. Czyli szczuplutki, wysoki chłopczyk. Na początku uciekł pielęgniarce z wagi, dopiero ja go przekonałam ;-)

U nas takze po bilansie : waga 12.400 wzrost 89 cm...podobnie u nas wysoki i szczupły...:tak::-D:-D..dodatkowo było szczepienie na pneumokoki (prenevar w aptece obok nas kosztował tylko 265 zł)...
ale zmartwilismy się bo pani doktor wysłuchała jakiś szmerek na serdeuszku i mamy isc na usg ....:-:)-(..tylko dziwne to ...bo 2 tygodnie temu Antoś badany był przez naszego prywatnego pediatre i było wszystko ok ..

Jas tez byl szczepiony prevenarem i orientowalam sie w cenach-wiec u nas w aptece 360 zŁ ,a w aptece w innym miescie placilismy 257zl-no toz to szoook...
Karolka-trzymam bardzo mocno kciuki zeby bylo ok!!!

No i po chorobie Jan spadl z wagi ponad 1kg..nie wiem czy to nie za duzo w przypadku malego dziecka...

Jas tez byl szczepiony prevenarem i orientowalam sie w cenach-wiec u nas w aptece 360 zŁ ,a w aptece w innym miescie placilismy 257zl-no toz to szoook...
Karolka-trzymam bardzo mocno kciuki zeby bylo ok!!!

No i po chorobie Jan spadl z wagi ponad 1kg..nie wiem czy to nie za duzo w przypadku malego dziecka...

Felqua - dziekujemy ..za trzymane kciukasy ...Antek tak tez spadł z wagi ...ważył juz ponad 13 kg ..ale te choroby na początku jesieni ...spowodowały spadek ......niestety :-(

U nas takze po bilansie : waga 12.400 wzrost 89 cm...podobnie u nas wysoki i szczupły...:tak::-D:-D..dodatkowo było szczepienie na pneumokoki (prenevar w aptece obok nas kosztował tylko 265 zł)...
ale zmartwilismy się bo pani doktor wysłuchała jakiś szmerek na serdeuszku i mamy isc na usg ....:-:)-(..tylko dziwne to ...bo 2 tygodnie temu Antoś badany był przez naszego prywatnego pediatre i było wszystko ok ..

karolka Mateusz też miał wykryty szmer rok temu przy okazji kontrolnej wizyty, którego wcześniej nikt nie słyszał,
zrobiliśmy EKG, które wyszło dobrze. Po badaniu lekarka powiedziała, że słyszy lekki szmer nad tętnicą płucną, co dosyc często zdarza się u małych dzieci.
Wogóle nie kazała się tym przejmować, bo dziecko dobrze się rozwija.
Dla pewności pod koniec roku mamy zrobić echo serca. Mam nadzieję, że będzie ok.

Głowa do góry, po badaniu na pewno wyjdzie, że wszystko jest w porządku i Antosiowi nic nie dolega:-)

Lolciu- mam nadzieje że wszystko się wyjasni i bedzie ok ...:tak:no musi byc ...Antos dobrze się rozwija ..nadgonił wszystkie swoje opóźnienia ..

i zobaczysz z Mateuszkiem tez bedzie dobrze ...:tak::-D:-Dbuziaki dla Was

reklama
karolka musi być dobrze, nie ma innego wyjścia:tak:
Mateusz dobrze sie rozwija tylko mówić nie chce po polsku:-Dciagle nawija tylko po swojemu.

Wracając do tematu wątku;-)....Mateusz na mojej wadze w ubraniu ma 16 kg, wzrost...nie mam pojęcia. Mieliśmy mieć w zeszły piatek bilans ale Mato miał chore gardło więc najprawdopodobniej wybierzemy się do lekarza 2 lub 3 kwietnia to pomiary będą dokładne.

Do góry