reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

no to po dzisiejszym ważeniu stwiedzam,że jagoda jest zdecydowanie najgrubszym marcowym dzieciaczkiem 13, 125lekarz był baaaaaaaardzo miły, mała bez przerwy się do niego śmiała, stwierdził,że mam naprawdę rozkoszneko klopsa, którego niesatety muszę oduczyć jedzenia w nocy...nie wiem jak to zrobić, bo jagoda praktycznie tylko wtedy je :(

reklama
Ponad 13?? no wow. To nieźle Jagódka waży. Myślalam ze Kuba jest największy. Wiesz Maga ja dzisiaj mimo ze Kubek sie budzil 3 razy nakarmilam go tylko raz a potem usypialam tylko i wcale sie nie domagal byc moze u Jagódki tez tak będzie. Pojdzie na nozki to zrzuci. Chociaz ja osobiscie lubie takie bobalki bo naprawde są rozkoszne. A myśle ze jak mama szczupla i tata to dzieciaczek tez bedzie szczuply. U mnie w rodzinie tez byl klopsik a ruszyl na nozki i teraz chudy jak patyk. Ma Prawie 3 latka i wazy 13 kg.

milla mam nadzieję, bo nasz pediatra ze śmiechem stwierdził,że nie zazdrości mojemu kręgosłupowi, poza tym jagoda może mieć kiedyś przez tą wagę problemy...pediatra twierdzi,że nie wolno za mocno trzymać się stwierdzenia,że pójdzie na nóżki to zrzuci , bo przez takie stwierdzenia rośnie nam społeczeństwo małych grubasów...jak na razie całkowiciew mam wyeliminować nocne jedzenie i za miesiąć na kontrolę i zobaczymy co dalej robić....wiesz jagoda wcale źle nie wygląda jest bardzo zbita no i długa...ma 83 cm

Maga moja Ola ktora ma 2,5 roku wazy teraz 13
Ale nie martw się , tylko próbuj po trochu oduczyć Jagódkę nocnego jedzenia, nam udało się jak narazie oduczyc Maksia jednego nocnego posiłku trzymaj się!

mamaoli ja się cały czas staram, tylko u nas jest taki problem,że jagoda je praktycznie tylko w nocy, dziennego jedzenia jest bardzo mało...i teraaz muszę ją jakoś przestawić

Maga- nie daj sie zwariowac lekarzom. Pokolenie grubasow rosnie nam nie dlatego, ze dziecko w nocy je cycusia, tylko dlatego, ze dzieci jedza slodycze a starsze rowniez fastfoody. Jak robiono badania w roznych krajach- dzieci karmione piersia wyrastaly na ludzi bez nadwagi.

no to po dzisiejszym ważeniu stwiedzam,że jagoda jest zdecydowanie najgrubszym marcowym dzieciaczkiem 13, 125lekarz był baaaaaaaardzo miły, mała bez przerwy się do niego śmiała, stwierdził,że mam naprawdę rozkoszneko klopsa, którego niesatety muszę oduczyć jedzenia w nocy...nie wiem jak to zrobić, bo jagoda praktycznie tylko wtedy je :(

Maga, ja mam ten sam problem! :wściekła/y: Krystianek w nocy budzi mi się na jadło 2 razy, w dzień je 4 posiłki... Jeśli chcę go oszukać wodą, budzi się i przeraźliwie płacze. Co mamy zrobić???:wściekła/y::szok:

reklama
tez bym chciala zeby Kubek nie jadł w nocy ale tyle co on zje to nie jest duzo pochlipie i zasypia. Bardziej potrzebuje bliskosci niz tego jedzenia. Ja nie obawiam się ze będzie gruby. Zgadzam się z aniam ze dzieci nie są grube od cycusia tylko od tego paskudnego zarcia. Ja nie zamierzam podawac go małemu. Słodycze tez beda od święta bo jak on cos pobrobuje to będzie się domagał a Kuba jest juz ponad 97 centyl wiec jemu to zbędne.

Do góry