reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Hi, hi dobrze że Marysi gina fałdki bo Oli przybywa. Niedługo idę z nią na szczepienia i napewno powalimy wszystkich wagą. Ostatnio jakoś dziadek ją ważył. Wyszło 12 kg. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości.:-):-):-)

reklama
Dziś poszłam zważyć mojego Sucharka, bo mnie ciekawość zżerała... i co? 8450g!! :szok: Przez 4 miesiące przybyło jej 630g. Podobno dziecko powinno potroić wagę urodzeniową do roczku- roczek minął a do 9030 to jeszcze trochę brakuje, w takim tempie to pewnie jeszcze jej się zejdzie trochę zanim do tej wagi dobije...

Pati, no to piękne wymiary :-)
Kasia, nie martw się. My idziemy co prawda dopiero jutro do lekarza, ale ważyłam Marcinka na domowej wadze i stąd wiem, że też nie potroił wagi urodzeniowej... Ale energii mu nie brakuje, nie choruje, ładnie się rozwija, więc raczej wszystko jest w porządku :-)

Ja się już teraz nie martwię, ona zawsze drobna była... tylko w szoku jestem, bo myślałam, że co jak co, ale 9 kg to już mamy za sobą :-D i ma 74 cm
Pati, Noemi taka dziewczynka w sam raz :-) ma pewnie takie słodkie fałdki, których Martuś nie ma, buuu...

No to Wojtuś spore chłopisko jest :-D
My już po wizycie u lekarza. Marcinek jednak prawie potroił swoją wagę urodzeniową - waży 9300 (czyli zabrakło mu zaledwie 90 gramów) i ma 75 cm. Biorąc pod uwagę jego kiepski apetyt, jestem baaardzo zadowolona z jego "wymiarów" :-) Nawet lekarka była w szoku, kiedy jej powiedziałam, że Cinek nie chce jeść. Na wszelki wypadek dała nam jednak skierowanie na morfologię, jutro będą wyniki. Tak więc mój biedny Niuniuś był dzisiaj 2 razy kłuty - raz szczepienie i drugi raz pobranie krwi z paluszka :-(
Nie wiem czy Wam to mówiono w przychodni, ale w 5 -12 dniu po szczepionce odra świnka różyczka może wystąpić intensywna wysypka na całym ciele i nie trzeba się tym w ogóle przejmować.
No i spotkało mnie też miłe zaskoczenie, bo planowaliśmy zaszczepić Marcinka na Hib, a tymczasem weszło to do obowiązkowego kalendarza szczepień i za 4 tygodnie dostanie tę szczepionkę bezpłatnie :-)

Dzis byliśmy na szczepieniu, które ... sie nie odbyło, bo niestety z przyczyn osobistych nie było pani pielęgniarki, któa szczepi. Pójdziemy w przyszłym tygodniu.
Za to pani doktor porządnie zbadała i oglądneła Mikusia (jak chodzi, czy kuca, schyla się; oglądneła buty:-)). Wg niej rozwija się świetnie i wszystko jest w porządku.

Miki waży 10400g:-) Żeby było na temat:-D

Usłyszałam nowa teorie nt. ilości ząbków - liczba miesięcy minus 8 ;-)
I jeszcze cos na temat czapek. Ja o czapce myślałam zawsze w kategoriach ciepło/zimno i ochrona przed słońcem, a pani dr powiedziała mi dzis, że czapkę warto nosic, bo chroni przez bezpośrednim kontaktem z alergenami w czasie pylenia róznych roslin. I powiedziała jeszcze, że warto obmywac dzieciaczkom buźkę po powrocie ze spaceru.

reklama
Kasia dobrze wiedzieć z tą czapką. A a jeśli chodzi o wagę to mój klusek ważył dziś coprawda w śpiochach 13,5 kg

Do góry