reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

reklama
No pewnie, że dużo! Zwłaszcza u dziewczynek, bo one z reguły są mniejsze od chłopców (przynajmniej wg siatek centylowych:-) ) Marcinek ma dopiero 71 :-), a waży ok. 8500

Wojciaszek nie wiem ile ma wzrostu (długości?:-)), ale na tułów pasuje mu 80, ale nogawki i rękawki za długie. A 74 przyciasne.

hi, hi nie chce was straszyć ale mój snureczek nosi ubranka na 86 a buciki dla 12 miesięcznych dzieciątek 19. Waga i wzrost są mi już niestety nie znane ale wiem jedno, że jest duża:-D :-D :-D .

To my przebijemy Oleńkę bucikami (wzrostem nie mamy szans:))- kapciuszki co prawda 19, ale buciki 20!!! 19 za chiny nie dało się włożyć :) A pani w sklepie chciała nam szukać 17/18... ale ciuszki w większości 80, 74 tez są jeszcze dobre tylko niektóre mają ciut krótkawe rękawy albo nogawki - zalezy od firmy, a 80tki sa z lekkim zapasikiem

no długasna ta mmoja niuńka..taka Niteeeczka:)Kluseczka:)ale tatuś 199 cm..mamusia-czyli ja:):) 177:)- więc i córuś metrowiec:)prawie;)

Karolek na 9 m-cy 9330g i 73,5 cm - urósł przez 4 tyg 1,5 cm i lekarz powiedział że to naprawdę sporo. A tak generalnie to mi się dziecko konsekwentnie trzyma 50 centyla i ma książkowe przyrosty :)

reklama
Ola jest duża w tatę. Ale przysparzać zaczęło mi to kłopoty. Kupiłam jej płaszczyk (poprostu bombowy) rozmiar 86 za szczupły. Rany! Chyba zacznie się ze mną odchudzać:-) . To ma po mamusi.....:-) :-) :-) :-)

Do góry