reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

...hmmm, to moze jednak blad pomiaru?... :-D :-D :-D Albo sie w dziadkow wrodzil, pradziadkow?... wujka?... stryjka?... kogos wstecz?... (ja na przyklad mam wzrost po dziadku - serio serio)

reklama
qrcze..to ja tu jak wchodzę i tak czytam- to sie denerwuję trochę- moja niunia wazy 7,5 przy wzroście 70 cm..choć lekarz mnnie uspokoił, ze wszystko jest Ok- ufam, ze tak jest:tak:

Rusałko mój Marcinek ma takie same "wymiary":-) Taka ich uroda :-) Tak jak pisze Kasia najważniejsze jest podwojenie wagi, u nas osiągnięte to zostało już 2 miesiące temu.

Martusia dziś wskoczyła na wagę- i mamy wynik 7390 :-) czyli odrobinkę powyżej 25 centyla. Wzrostu nie mierzyli- tatuś był z nią na szczepieniu, i zapomniałam mu powiedzieć, że ma poprosić o zmierzenie- u nas niechętnie mierzą wzrost niemowlętom, bo niby prostowanie dziecku nóżek może zaszkodzić stawom biodrowym, no ale bez przesady, przecież nikt chyba tych nóżek nie prostuje kleszczami i nie trzyma godzinę... do pół roku nie ma mowy, żeby zmierzyli, a teraz chyba pielęgniarka nie zauważyła, że już pół roku Martulka skończyła :-) muszę ją sama zmierzyć orientacyjnie.

ja Olcie zawsze sama mierze. W przychodni na przewijaku jest drewniany centymetr. Zawsze jak ją przygotowywuje do szcepienia to ją do niego przykładam. A co do nóg, to jeszcze ani razu nie udało mi się jej zmierzyć z prostymi nóżkami. Zawsze ma lekko zgięte w kolankach. Jednak jej wzrost i tak jest imponujący 75 - 76 cm to bardzo dużo. Za każdym razem pediatra powtarza że jest strasznie duża:-)

reklama
Do góry