reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

reklama
Gorzej bo moja pediatra juz sie czepia, że utuczony :-) :-) :-)
heatherek nieźle się chłopak z tą wagą maskuje. Może dlatego że na buzi nie jest puchaty :-)

Sumka, nie utuczony, tylko ma fałdki. Nikt żadnej mamusi nie wmówi, że jej maleństwo ma choćby jedną fałdkę za dużo.:-)

Mamoot, swiete slowa :tak:
Sumka, bo on w ogole duzy jest, to mu sie rozklada :-D. W czwartym miesiacu wazyl 8,5kg i mial 67cm dlugosci... A od urodzenia leci na 95 centylu :eek:

To faktycznie Mateuszek niepozorny!!! My za to skromnie - na 25 centylu chociaż od urodzenia przeskoczyliśmy z 10 i raz prawie do 50 doszliśmy ale to chyba musiał mieć dużo nasikane bo go lekarz w pampie ważył ;)
W ogóle zauważam że to tak na zmianę idzie - raz "wystrzela" na długość a raz nadrabia fałdkami, teraz nam się wyciągnął bardziej na długość ostatnio, choć nie mierzyliśmy widze po ciuszkach i nózkach - pewnie ma około 70 cm

Baska, "nadrabia faldkami" - cuuudne :laugh2: :laugh2: :laugh2:.
A Mati ma tak po tatusiu - 196cm... i troche po mamusi - 175cm.... dobrze, ze nie mamy coreczki hehe

Kurcze, a moja Olka z wagą ciągle w tyle... Ubranka 74, a waga poniżej 7 kg... Ostatnio mi wychodziło tak 6700g, ale to na wadze łazienkowej... W czwartek szczepienie, to się dokładnie zważymy... Ale ona drobniutka jest bardzo... I niby rozwija się prawidłowo, nawet zaczyna raczkować, ale i tak ta mała waga mnie trochę niepokoi... Taki z niej szczypior długi i tylko buzię ma pełną - policzki, jakby dwie piłeczki ping-pongowe w nich trzymała...

Aniu a ile Ola ważyła w dniu narodzin? bo do pół roku dziecko powinno podwoić swoją wagę. Jeśli tak jest to nie masz się co martwić,poprostu rośnie ci mała kobietka dbająca o linię;-);-)

reklama
Do góry