reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

No mam nadzieję :) Ale trochę się martwiłam, że ona takie chuchro. A pani doktor mnie ochrzaniła, że dziecko się dobrze rozwija i mam się nie dopartywać dziury w całym :) Powiedziała, że ona taki chart dlatego, że strasznie ruchliwa - nie potrafi spokojnie leżeć, tylko macha tymi nogami, rękoma... Dzisiaj tak machała, że wypłaciła sobie grzechotką w łeb i oczywiście w bek :) Biedne dziecko, ale wyglądało to śmiesznie :)

reklama
A moja niuńka była ważona w piątek i ważyyyyyy 5700 !!! :-D Też chyba raczej nie za wiele, ale pediatra powiedziała, że wszystko oki więc jestem spokojna, bo sie martwiłam, że za mało :-)

Aktualne dane;)- Moja Klauduśka waży 6200:tak: i długaśna - 66 cm:):-)
Już jesteśmy po drugim szczepieniu:)

Radziu ma niecałe 4 miesiace a waży 6300. A nasz lekarz twierdzi że malo przybiera na wadze, jak wychodziliśmy ze szpoitala ważył 2680.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i Dzieciaczki, są śliczne.

74d552e1011d84cb86bde9db216f40ba,10,19,0.jpg

Dziewczny, mój Wojtuś ma wage początkową 4300, teraz ważyokoło 9 kg i mierzy około 74 cm nasza pani pediatra twierdzi że wszystko ok. Ale rośnie jak na drożdzach.

Sylwia, w takim razie Wojtuś zdecydowanie wiedzie prym wśród forumowych chłopaków - chłop jak dąb!
I super, że zrowiutki!

Marzenko ja myśle że nie masz sie czym przejmować jeśli jest pogodny to napewno wszystko ok
my jak wychodziłyśmy ze szpitala to Oliwka ważyła 3 kg teraz nie wiem ile dokładnie ale 3 tyg temu ważyła 5645 także teraz z pewnościa jeszcze nie waży tyle co Radzio a pediatra powiedziała ze dobrze przybiera

I tak samo jest z moją Olą - tydzień temu 5300, waga urodzeniowa 3050. I jest strasznie długa. Prawie 70!! I to przy takiej wadze :) Szczypiorek z niej :) Ale lekarze (dwoje) twierdzą, że waga jest ok i że Mała się świetnie rozwija, tak więc na Twoim miejscu, Marzenko, bym się nic a nic nie martwiła :)

reklama
Ja tez myślę że to ok, Karolek miał spadkową 2800, jak miał 3 miesiące i jeden tydzień ważył 6120...mysle więc że podobnie jak Radzio chociaż ile teraz przybrał przez ostatnie 3 tyg to okaże się jutro :) Poza tym lekarz bardzo chwalił jego przybieranie - podwoił wagę przed ukończeniem 3 miesięcy...

Do góry