Stokrotki - ale zwróć tez uwagę na wagę początkową - nie wiem jak duża urodziła się Zosia ale te dzieciaczki z forum które mniej ważą zazwyczaj też się mniejsze urodziły... np mój Karolek ważył na 3 m-ce tylko 5900 ale urodził się 3 kilo i spadł do 2800...wiec u niego przyrost tez był duży pomimo niewielkiej wagi, przeskoczył z 10 centyla na 25
reklama
Kasia Kucińska
Majowa Czerwcówka '06 :)
Basia, nasze dzieciatka nie dość, że sie urodziły tego samego dnia, to jeszcze z niemal identyczną wagą: Martunia ważyła 3010 i spadła do 2770 a wczoraj 5900.
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
no moja zofia ważyła 3650 a jak wychodziłyśmy ze szpitala to 3440, wsumie to macie racje w siatce centylowej sie miesci , jednak jak to ja juz martwie sie na przyszłosc taki mój urok
stokrotki
czerwcowa mamuśka (2006)
sumko no to mamy co dzwigac
Stokrotki - to ile Zosia waży? moze pisałaś ale mi umknęło...Ja wygrzebałam swoją książeczkę - na 3 miesiące ważyłam 7 kg - też niezły klocek byłam
Kasiu - faktycznie podobnie, teraz Karolek trochę Martusię przegonił (w poprzednią środę 6120, teraz obstawiam jakieś 6300) ale w końcu to chłopak - wg norm chopaki są ciężsi więc trochę nadgonił
Kasiu - faktycznie podobnie, teraz Karolek trochę Martusię przegonił (w poprzednią środę 6120, teraz obstawiam jakieś 6300) ale w końcu to chłopak - wg norm chopaki są ciężsi więc trochę nadgonił
reklama
Fusik, z tego co ja widzę, to w pierwszym jak i drugim miesiącu życia Danielek był na 50 centylu, czyli ani za mało, ani za dużo - tak w sam raz ;-) Danielek osiągnął dokładnie przeciętne wartości. A jesli chodzi o wzrost w 1 miesiącu, to był to 25 centyl, czyli 25 dzieci na 100 ma taki wzrost.
Nawet jeżeli krzywa naszego dziecka przebiega powyżej albo poniżej średniej, ale wznosi sie systemetycznie, nie ma powodu do niepokoju.
Nawet jeżeli krzywa naszego dziecka przebiega powyżej albo poniżej średniej, ale wznosi sie systemetycznie, nie ma powodu do niepokoju.