reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Asiu nie myśl tak często o tym że możesz stracić pokarm. Lepiej "nie wywoływać wilka z lasu". Ja nie myśle o tym w takich kategoriach. Mam pokarm i będe go miała - i tej wersji się trzymam :) Jak na razie nie mam problemów

reklama
ja tez tak myslę jak fusik :) laktacja to w dużej mierze nasze podejście . Są przeciesz przypadki że podczas urojonej ciąży kobiety mają laktacje . Także wszystko zaczyna się w naszej głowie :) no i przystawiaj jak najczęściej do piersi a wszystko bedzie gut ;)

Asiu u nas też Oliwka ostatnio dużo mniej przytyła ale i tak pani doktor powiedziała że to ładnie teraz przyrosty bedą coraz mniejsze bo gdyby były takie same to do roku dzieciaczki ważyłyby 15kg

u nas też po 40
wzrost też zawsze mierza ale uważam że to nie jest dobry pomiar jak ja mierzyłam to wyszło mi 63 a jej wyszło 59 ale miała podkurczone nóżki i w zgięciu nie włóżyła wcale centymetra

byliśmy dzisiaj u lekarza i Kacperek waży już 5585g obwód główki 39.7 a klatki piersiowej 38 pani doktor powiedziała ze kacperek mało przybiera na wadze bo przez miesiąc tylko kilogram i miesci sie w 25 centylu wedłóg wagi ale stwierdziła ze może jak sie wprowadzi kaszki i kleiki to bedzie wiecej przybierał ogólny stan zdrowia bardzo dobry jestem z synka dumna bo nawet nie zapłakałprzy szczepionce

agusia24 pisze:
byliśmy dzisiaj u lekarza i Kacperek waży już 5585g obwód główki 39.7 a klatki piersiowej 38 pani doktor powiedziała ze kacperek mało przybiera na wadze bo przez miesiąc tylko kilogram i miesci sie w 25 centylu wedłóg wagi ale stwierdziła ze może jak sie wprowadzi kaszki i kleiki to bedzie wiecej przybierał ogólny stan zdrowia bardzo dobry jestem z synka dumna bo nawet nie zapłakałprzy szczepionce

Ale mały bohater!

dziękuje kasiu niemniej jednak martwi mnie to bo nie chcialabym aby mala miala w przyszlosci problemy z wagą :| jak narazie lekarz mówi że wszystko w normie jest (nie jest za chuda ani za gruba), no ale jak czytam wasze wypowiedzi to sama nie wiem :|

stokrotki, zobaczymy co ja będę mówić w przyszłym tygodniu... Wizyta u pediatry, ważenie...
Nie martw się, jak zacznie się ruszać tak porządnie, czyli raczkowanie i później chodzenie, to na pewno ją wyciągnie! (No ja mam taką nadzieję w przypadku Mikołaja :-))
A sprawdziłaś jak Zosia "wypada" w siatkach centylowych z wagą i wzrostem?

reklama
A my wlasnie dzispo kontroli i szczepieniu... Waga mojej rybci to 5900 a wzrost 61cm... aha no i obwod glowki-39cm...
Noemi dostala dzis dwa zastrzyki w uda... ale plakala bardzo malo... moja dzielna dziewczynka ;D ;D ;D
A co do wprowadzanai pokarmow----->nasz lekarz mowi ze dopiero od 6m-ca...twierdzi ze teraz te pokarmy moga uczulac...ale ja od 4 miesiaca dam mojej niuni od czasu do czasu jabluszko polizac...

Do góry