reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga naszych bobasków ;)

a moja je rano i wieczorem mleko 200ml i 2 łyzki kaszki, obiadek ok 200ml
i deserek owocowy 100ml a trzyma sie na 10kg. w nocy nie dojada to w porównaniu do ws to chyba je niewiele....

reklama
No co Wy dziewcyzny nie tylko w Stanach - kiedys u Drzyzgi byla matka i babka chlopaczka ktory tez niezle byl przytyty... Nie powiem Wami le wazyl ale tez chciali jej zabrac prawa rodzicielskie

Agnieszka

moj tez w porownaniu do was je niewiele. ale nie jest glodny chyba ...
rano mleko 210 ml
o 11:00 pol sloiczka zupki, albo jakis inny obiadek
potem jakis owoc
o 15 kaszka 210 ml
na noc kaszka 210 ml
i herbatki troszke czasami

nawet nie wiem kiedy bym mu miala dawac to jedzenie i co

Mozesz dac np po tym jedzonku po 15 jabluszko czy cos co sam zje lub wypije.np koktajl na nutramigenie ze zmiksowanymi owocami - ale na chlodno.ewentualnie z dodatkiem kaszki.Albo troche chrupek czy chlebka wasa lub wafelka ryzowego.albo platki ryzowe zmieszac z owocaminiam niam.lub sinlaca.albo wlasnei zrobic jakiegos nalesniczka placuszka upiec ziemniaczki takie chrupkie:) zawsze jakas przekaska a nie koniecznie slodyczowa:)

Dzisiaj ważyliśmy Anię - 9530g! Jesteśmy przerażeni. Przez pierwsze pół roku była na 25 centylu, a teraz jest już na 75! Nie chcę, żeby moje dziecko było grube! Boimy się, że może mieć skłonność do tycia po mnie. Już i tak z tą przemianą materii kiepsko.

mandarynka nie przesadzasz trochę???gdzieś ktoś pisał chyba wszechwiedząca Anna-Abryzka,że jeśli dziecię pasie się ostro w pierwszym roku,to w drugim przybierze mniej i tyle...nie martw się na zapas...

mandarynka nie przejmuj się. Jeszcze Ania może dużo zrzucić jak zacznie biegać...
A u nas po tym syropie jest jeszcze gorzej :wściekła/y: Ania dostała jakiegoś jadłowstrętu i tylko rano wypije prawie całe mleko a potem to już tylko po trochę soczku i nawet nie chce spróbowac nic z papek do jedzenia :-( :-( :-( :-( :-( :-( Już odstawiliśmy ten syrop. Czasem skrobnie trochę biszkopta, ale tez nie bardzo... :-(

reklama
u nas też do dupy...cycka by doiła,ale nic poza tym dzisiaj chciałam jej dać pomidorową,ale wszystko wypluwała,kaszę tylko rano zjadłą i finito,ale wczoraj wcięła gdzieś szklankę zalewajki.,..chyba będę jej codziennie gotować:))))bo to jedyne,co jej smakuje,chyba jej znowu usmażę albo jajecznicę

Do góry