reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

małpko w takim razie czekamy na twoją opinię:tak: a jak myślicie będziemy wstawiać fotki naszych brzuchów po porodzie:confused: gdzieś na forum u dziewczyn co rodziły przed nami taki wątek widziałam....sama nie wiem:baffled:

reklama
u mnie 6,5 na plusie czyli 57,5kg -co do pasa ja kupilam po pierwszej ciazy ale tylko kilka razy ubralam,jakos niewygodnie a brzuch i tak wrucil do siebie (nawet chudsza bylam niz przed ciaza-pysia zgadzam sie karmienie piersia rewelacja) wiadomo juz nie taki elastyczny ale co tam nie mozna miec wszystkiego:)

mój nie wrócił :-(została mi tzw: morda buldoga!!! po porodzie podam wam nr konta na które będziecie mogły wpłacać kaskę na moją operację plastyczną!! bo ja sama raczej nie uzbieram:-p:rofl2::-(

Taki pas kosztuje chyba coś ok. 40-50 zł. Moja koleżanka strasznie go chwaliła, chodziła w nim chyba z pół roku, bo dzięki niemu mieściła się w ciuchy sprzed ciąży ;-)Z drugiej strony słyszałam opinie, że lepiej nie nosić pasa, bo wtedy mięśnie się rozleniwiają i wolniej brzuch dochodzi do formy. Sama nie wiem.

a jeszcze mam takie pytanko laski, nie wiem czy we wlasciwym watku ale sama nie wiem, gdzie je podpiac..

jak wyglada sprawa z ewentualnym zdejmowaniem szwow po porodzie? wiem, ze u mnie w miescie moge zapisac sie do poloznej srodowiskowej ktora przyjdzie do mnie do domu i zdejmie szwy.. ale jesli, ja sie nie zapisalam? to moge sama podjechac do osrodka zdrowia, szpitala? jak to wygladalo w Waszym przypadku ( tych, ktore juz rodzily )?

Taki pas kosztuje chyba coś ok. 40-50 zł. Moja koleżanka strasznie go chwaliła, chodziła w nim chyba z pół roku, bo dzięki niemu mieściła się w ciuchy sprzed ciąży ;-)Z drugiej strony słyszałam opinie, że lepiej nie nosić pasa, bo wtedy mięśnie się rozleniwiają i wolniej brzuch dochodzi do formy. Sama nie wiem.

ja chyba jak mi sie wszystko zagoi - bede cwiczyc brzuszki, albo na jakas silownie skocze :-)

Onionek - ja z tych bardziej leniwych - gram w LOTTO i mam nadzieję, że wygram. Wtedy część kasy idzie na operację plastyczną. I cycki sobie podniosę, bo pewnie stracą kształt.

reklama
Może nie będzie tak źle, ale ciąża, grawitacja, karmienie piersią, duża utrata wagi po ciąży (mam nadzieję) - pewnie zrobią swoje ;-)

Do góry