reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Ja po wczorajszej wizycie ważę 70,5 kg (0,5) na minusie przez miesiąc) ogólnie 6 na plusie najmniej z każdej moich ciąż.
Co do wagi to się nie przejmuję.w 1 ciąży startowałam od 59 kg skończyłam na 66,5 kg po porodzie 59 kg znów a rok po porodzie z 54 kg i w zyciu taka chuda nie byłam, ale karmienie piersią robi swoje...

reklama
onionek -opsusc sobie te paskudne gacie wyszczuplajace, chudniesz w 3msc bez problemu:tak:

przytylam 12kg z 45 na 57, mala w35tc - 2440g

Pocieszajcie laski, bo ja w ciagu tygodnia mam 1,5 kilo na plusie.. i ciagle mysle o jedzeniu, jak kiedys przed zblizajacym sie okresem..

Przypomnialo mi sie, jak kiedys Benjaminka na ktoryms watku podeslala linka z gaciorkami wyszczuplajacymi :-) Moznaby sobie takie sprawic :-)

Zważając na ...Grażynkę, lepszy będzie pas wzmacniający mięsnie. :-D Super z ta Grazynką :-D:-D:-D:-D
Pasy są zalecane zeby szybciej miesnie i macica sie obkurczały, ale zeby to tez byla jakis nakaz, czy norma, to wcale nie. Mnie ciezko skóra po I ciazy wracala do siebie, brzuszek sie duzy w 9 miesiacu zrobil i skora niestety nie calkiem wrocila, mam taki faldek do dzisiaj, tylko wyciąć , ale trudno. Tym razem bede uzywala pasa przez ten zalecany czas, chociaz na połóg, wtedy takich pasów nie było.

masz racje.. jeszcze mi sie "grażynka" w nich zaparzy ;-)
dokładnie...ja po pierwszej ciąży nakupowałam tego gówna tyle, że hoho...bo wyglądałam strasznie i myslałam ,że mi pomoże....nie pomogło...po pierwsze a po drugie to jest nieporozumienie,nie da się tego nosić!!!!
Nie kupujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dokładnie...ja po pierwszej ciąży nakupowałam tego gówna tyle, że hoho...bo wyglądałam strasznie i myslałam ,że mi pomoże....nie pomogło...po pierwsze a po drugie to jest nieporozumienie,nie da się tego nosić!!!!
Nie kupujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A więc majtasom Bridget Jone's mówimy stop ! :-) :-D ;-D

Co do ściągania brzucha po porodzie żeby ładniutki się zrobił to mi osobiście gin powiedział że jak chce moge jakiś pas kupic, ale z tego co jemu kobietki mówiły to najlepiej bandaż elastyczny, bo zawsze idealnie moża dopasować tak żeby nie było ani za ciasno ani za luźno :)

reklama
kalcha ja też słyszałam o tym bandażu więc może to jest najlepsze rozwiązanie i niedrogie!! Moja koleżanka kupiła też taki delikatny bawełniany pas w lidlu bodajże tyle ,że go nie używała bo ona po porodzie płaska jak deska ale mi go da i ja wam wtedy powiem czy da się nosić !!!

Do góry