reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga nasza i naszych maluchów

Ja po wczorajszej wizycie ważę 70,5 kg (0,5) na minusie przez miesiąc) ogólnie 6 na plusie najmniej z każdej moich ciąż.
Co do wagi to się nie przejmuję.w 1 ciąży startowałam od 59 kg skończyłam na 66,5 kg po porodzie 59 kg znów a rok po porodzie z 54 kg i w zyciu taka chuda nie byłam, ale karmienie piersią robi swoje...

reklama
onionek -opsusc sobie te paskudne gacie wyszczuplajace, chudniesz w 3msc bez problemu:tak:

przytylam 12kg z 45 na 57, mala w35tc - 2440g

Pocieszajcie laski, bo ja w ciagu tygodnia mam 1,5 kilo na plusie.. i ciagle mysle o jedzeniu, jak kiedys przed zblizajacym sie okresem..

Przypomnialo mi sie, jak kiedys Benjaminka na ktoryms watku podeslala linka z gaciorkami wyszczuplajacymi :-) Moznaby sobie takie sprawic :-)

Zważając na ...Grażynkę, lepszy będzie pas wzmacniający mięsnie. :-D Super z ta Grazynką :-D:-D:-D:-D
Pasy są zalecane zeby szybciej miesnie i macica sie obkurczały, ale zeby to tez byla jakis nakaz, czy norma, to wcale nie. Mnie ciezko skóra po I ciazy wracala do siebie, brzuszek sie duzy w 9 miesiacu zrobil i skora niestety nie calkiem wrocila, mam taki faldek do dzisiaj, tylko wyciąć , ale trudno. Tym razem bede uzywala pasa przez ten zalecany czas, chociaz na połóg, wtedy takich pasów nie było.

masz racje.. jeszcze mi sie "grażynka" w nich zaparzy ;-)
dokładnie...ja po pierwszej ciąży nakupowałam tego gówna tyle, że hoho...bo wyglądałam strasznie i myslałam ,że mi pomoże....nie pomogło...po pierwsze a po drugie to jest nieporozumienie,nie da się tego nosić!!!!
Nie kupujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dokładnie...ja po pierwszej ciąży nakupowałam tego gówna tyle, że hoho...bo wyglądałam strasznie i myslałam ,że mi pomoże....nie pomogło...po pierwsze a po drugie to jest nieporozumienie,nie da się tego nosić!!!!
Nie kupujcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A więc majtasom Bridget Jone's mówimy stop ! :-) :-D ;-D

Co do ściągania brzucha po porodzie żeby ładniutki się zrobił to mi osobiście gin powiedział że jak chce moge jakiś pas kupic, ale z tego co jemu kobietki mówiły to najlepiej bandaż elastyczny, bo zawsze idealnie moża dopasować tak żeby nie było ani za ciasno ani za luźno :)

reklama
kalcha ja też słyszałam o tym bandażu więc może to jest najlepsze rozwiązanie i niedrogie!! Moja koleżanka kupiła też taki delikatny bawełniany pas w lidlu bodajże tyle ,że go nie używała bo ona po porodzie płaska jak deska ale mi go da i ja wam wtedy powiem czy da się nosić !!!

Do góry